Eifel Nagydíj
Lewis Hamilton, Mercedes
Fotó: Hockenheimring
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Hamilton „műveletlennek” nevezte Ecclestone megszólalását

Lewis Hamilton, a Mercedes F1-es világbajnoka reagált Bernie Ecclestone szavaira, aki azt mondta, a fekete emberek sokszor rasszistábbak, mint a fehérek.

A Forma-1 is hivatalos közleményben határolódott el Bernie Ecclestone szavaitól, aki a CNN-nek adott nyilatkozatában reagált Hamilton rasszizmus elleni küzdelmére, és azt is mondta, szerinte a feketék sokszor rasszistábbak a fehéreknél. 

Hamilton felháborodott Ecclestone szavain, és Instagramon reagált az F1 korábbi főnökének szavaira. 

„Nagyon szomorú és csalódást keltő dolog ilyen kommenteket olvasni” – írta a világbajnok. 

„Bernie már nem része a sportnak és más generációból származik – de pontosan ez a rossz, az ilyen tudatlan és műveletlen megszólalások, amelyek mutatják, hogy milyen messze vagyunk még attól, hogy az egyenjogúság megtörténjen.”

Hamilton azt írta, Ecclestone hozzáállását látva megértette, hogy éveken keresztül miért nem tett a sport semmit az ellen a rasszizmus ellen, ami őt érte karrierje során. 

„Most már látom, hogy miért nem mondtak vagy tettek semmit annak érdekében, hogy sokszínűbb legyen a sportunk, vagy az ellen a hátrányos megkülönböztetés ellen, amit a karrierem során folyamatosan kaptam.”

„Ha valaki, aki évtizedekig vezette ezt a sportot, ennyire nem érti meg azokat a mélyen gyökerező problémákat, amelyekkel nekünk, feketéknek kell szembenéznünk, akkor hogyan számíthatunk arra, hogy az alatta lévő emberek megértik? Felül kezdődik minden.”

„Most eljött az idő a változásra. Nem adom fel a törekvésemet, hogy befogadó jövőt hozzunk létre ebben a sportban, ahol mindenkinek egyenlő esélyei vannak. Egy olyan világot, amely a kisebbségek számára is egyenlőséget biztosít.”

„Továbbra is felemelem a hangomat azokért, akiket nem hallgatnak meg, és szólni fogok azokért, akiket alábecsülnek, és nem kapják meg a lehetőséget, hogy esélyük legyen ebben a sportban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Hamilton „műveletlennek” nevezte Ecclestone megszólalását
A Haas szívesen leszerződtetné Schumachert 2021-re
Melbourne állítja, ők rendezik az F1-es idénynyitót 2021-ben
Norris visszavágásra készül Portimaóban
A Ferrari nem vár nagy ugrást 2021-ben
Red Bull: Vettel szétesett fejben, ezért hibázik annyit