Hamilton: Nem az én hibám, hogy unalmasak a versenyek! - F1VILÁG.HU

Hamilton: Nem az én hibám, hogy unalmasak a versenyek!

HIRDETÉS
A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton azt mondja, reméli, az emberek megértik, hogy nem ő és csapata tehet arról, hogy az elmúlt időszakban kissé egyhangúvá váltak a Forma-1-es versenyek.
2020 Belgian Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Champagne Mercedes

A brit pilóta a Belga Nagydíjon 89. F1-es győzelmét szerezte: a Mercedes a V6-os hibrid erőforrások 2014-es bevezetése óta verhetetlen az F1-ben, a rajongók pedig természetesen nagyobb izgalmakat szeretnének látni a versenypályákon.

A versenyzés szempontjából komoly tényező, hogy a mostani autókkal a pilóták nehezen tudják követni egymást, ráadásul nagyon oda kell figyelniük a gumikezelésre. A Belgiumban 3. helyen célba érő Max Verstappen a futam után azt mondta, elég „unalmas” versenye volt.

Hamilton azt mondja, megérti a rajongókat, és bízik abban, hogy a 2022-ben bevezetésre kerülő új szabályokkal izgalmasabbá válik a Forma-1.

„A rajongók nevében nem beszélhetek, de mivel én is az voltam, és gyerekként a Schumacher-érát figyeltem, tudom, milyen ez” – mondta a hatszoros világbajnok.

„Ahogy lemegy a rajt és az újraindítás, az ember tudja, hogy nem hibázok, és ugyanez igaz a többi versenyzőre is, akik nagyon-nagyon következetesek.”

„Ezen a pályán nagyon nehéz előzni, szóval el tudom képzelni, hogy nem volt valami izgalmas. Ugyanazt érzem, amit Max is. Remélem, hogy a következő versenyen több küzdelmet látunk, mert mindenki azt akarja, hogy folyamatos küzdelem legyen.”

„Remélem, hogy az emberek megértik, ez nem a mi hibánk. Elvégre mi versenyzőnk vagyunk, megmásztuk a szamárlétrát, kiérdemeltük azokat a helyeket, ahol vagyunk, és hétről hétre mindent beleadunk, hogy a lehető legjobb formában teljesítsünk.”

Hamilton azt mondja, nem az ő, hanem a szabályalkotók feladata az, hogy izgalmasabbá tegyék a küzdelmeket.

„Alapvetően a döntéshozók – akik tervezik az autókat, akik meghatározzák a szabályokat – azok, akikre nyomást lehetne gyakorolni, hogy jobb munkát végezzenek, ha lehetséges. Remélem, hogy így tesznek 2022-ben, és az új autókkal másmilyen versenyzést látunk, és képesek leszünk követni egymást.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!