Hamilton reagált Wolff szavaira: Nem vágjuk a kukába ezt az autót! - F1VILÁG.HU

Hamilton reagált Wolff szavaira: Nem vágjuk a kukába ezt az autót!

Bár Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke nemrégiben egy interjúban azt mondta, tulajdonképpen a kukába vágják majd az idei autójukat, és új alapokra helyezik a jövő évi, W15-ös kódjelű versenygép fejlesztését, Lewis Hamilton szerint igenis vannak olyan pozitívumok, amiket át tudnak menteni 2024-re.

A Mercedes utoljára 2020-ban nyert egyéni világbajnoki címet a Forma-1-ben, a konstruktőri trófeát pedig 2021-ben hódította el, az új technikai szabályok bevezetése óta azonban nehezen boldogul a száguldó cirkuszban. A német csapat rengeteget küszködött tavaly, és idén sem tudott felzárkózni a Red Bull szintjére, és bár a szezon eleje óta azért sikerült fejlődni, Wolff nemrég egy interjúban azt mondta, az idei autót tulajdonképpen sutba dobják, és új alapokról építkeznek tovább.

Lewis Hamilton viszont azt mondja, természetesen a W14-es pozitív tulajdonságait igyekeznek majd átmenteni 2024-re.

„Természetesen soha nem fogjuk a kukába vágni az autót” – mondta a hétszeres világbajnok. „Ezek az autók így is mesterművek, még ha nem is a leggyorsabbak a világon. Kétezer ember dolgozott nagyon keményen azon, hogy megépítse, és továbbra is része lesz a történelmünknek, illetve a tanulási folyamatunknak.”

„Lesznek elemei, melyeken megpróbálunk változtatni, a pozitívumokat pedig megtartani, hiszen mindig vannak pozitívumok, jó és rossz dolgok. Szóval igyekszünk megőrizni a pozitívumait.”

„Az új irány miatt még túl korai megmondani, hogy optimisták lehetünk a jövő évi autóval kapcsolatban, hiszen még csak benne vagyunk a folyamatban. Viszont teljes mértékben bízom a csapatban, hogy elvisznek bennünket abba az irányba, melyre szükségünk van.”

„Sokat tanultunk az elmúlt néhány évben, ha tehát jövőre sem sikerül megoldani a dolgokat, akkor nyilván tovább kell dolgoznunk, de remélem, hogy minden rendben lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!