Hamilton vállalja a felelősséget a bokszutcai hibáért - F1VILÁG.HU

Hamilton vállalja a felelősséget a bokszutcai hibáért

HIRDETÉS
Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője elfogadja, hogy ő hibázott, amikor rosszkor hajtott a bokszutcába az F1-es Olasz Nagydíj versenyén – ez a hiba egy 10 másodperces stop-and-go büntetésbe és nagy eséllyel a győzelembe került számára.
2020 Italian Grand Prix, Saturday - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes

Kevin Magnussen parkoló autója miatt érkezett a biztonsági autó a pályára, amikor Hamilton a bokszba hajtott – azonban a Haas éppen a bejárat közepében állt meg, így a bokszutca zárva volt. 

A brit azonban beállt kerékcserére, ami miatt 10 másodperces stop-and-go büntetést kapott – Hamilton először nem értette, mi történt, mert nem látta a lámpákat, és amikor Charles Leclerc balesete miatt félbeszakították a versenyt, meg is látogatta a versenybírákat. 

„Nem igazán végeztünk jó munkát a kiállásoknál” – mondta Hamilton. „Őszintén szólva nem láttam azokat a táblákat, szóval vállalom a felelősséget érte – ez olyasvalami, amiből tanulni fogunk.”

„Az, hogy hetedik lettem, és enyém lett a leggyorsabb kör, jelent néhány jó pontot, határozottan nem gondoltam, hogy ez lehetséges lesz 26 másodperces hátrányból. És szerencsére Max sem szerzett pontot, szóval nem történt nagy veszteség ma.”

Hamilton elismerően beszélt Pierre Gasly első Forma-1-es győzelméről is – a brit a futam után gratulált a francia pilótának. 

„Ez egy óriási eredmény számára. Nyilván láttam, hogy min ment keresztül: egy topcsapat elküldte, és most legyőzte a topcsapatot. Fantasztikus látni őt visszajönni, és látni azt, hogy fejlődik. Őszintén nagyon örülök neki.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!