Helmut Markónak gondja van a Schumacher névvel, ezért nem szerződtették Micket? - F1VILÁG.HU

Helmut Markónak gondja van a Schumacher névvel, ezért nem szerződtették Micket?

Az AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost Mick Schumachert szerette volna szerződtetni 2023-ra, Helmut Marko azonban közbelépett – ezt mondja Ralf Schumacher, aki szerint a Red Bull tanácsadójának valami problémája lehet a Schumacher névvel.

Mick Schumacher az elmúlt két szezont a Haas színeiben versenyezte végig a Forma-1-ben, az amerikai istálló azonban nem hosszabbította meg szerződését 2023-ra, így a német pilótának jelenleg nincs helye a mezőnyben – idén a Mercedes tartalékversenyzőjeként maradt a száguldó cirkusz körforgásában.

Pedig nagybátyja, Ralf szerint az ifjú versenyzőnek szívesen adott volna lehetőséget Franz Tost – erről egyébként az AlphaTauri csapatfőnöke is beszélt korábban több interjúban is. A Red Bull vezérkara azonban inkább Nyck de Vriesnek szavazott bizalmat.

 

„Franznak egy teljesen más versenyző volt a fejében, mint de Vries” – mondta Ralf Schumacher. „Pontosan tudja, hogy a versenyzőknek két-három év kell a fejlődéshez, és az a pilóta, aki elérhető volt, Mick volt. De aztán jött Helmut Marko, aki személyes okokból, vagy valami másért nem akarta leigazolni Micket.”

„Markónak látszólag gondja van a Schumacher névvel, vagy személyesen Mickkel. Máskülönben egyáltalán nem értem, miért nem voltak egyeztetések, hiszen azt nem szabad elfelejteni, hogy a Red Bullnak nincs túl erős piaca Németországban.”

„Annak tehát, ha egy Schumacher lett volna a Forma-1-es csapatukban, sok pozitív hatása lett volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Helmut Markónak gondja van a Schumacher névvel, ezért nem szerződtették Micket?
Alonso örül, mert működnek az Aston Martin fejlesztései
Hamilton: Momentán küszködöm azzal, hogy a top 10-be kerüljek
Vasseur: Pozitív a hangulat a Ferrarinál
Verstappen maradt az élen, Alonso 2. Barcelonában

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!