Friss hírek

Hill: Verstappennek nehéz lesz megőriznie a hidegvérét

Hiába épített ki magának 12 pontos előnyt Max Verstappen a világbajnoki összetettben, Damon Hill szerint minél közelebb az idény vége, a holland pilótának annál nehezebb lesz megőriznie hidegvérét.

Verstappen megnyerte a 2021-es szezon 17. versenyét, az Amerikai Nagydíjat, így 12 ponttal vezet a címvédő Lewis Hamilton előtt úgy, hogy az idei bajnokságból még 5 verseny van hátra.

Bár a Red Bull versenyzője többször hangsúlyozta, nem érez nyomást, és akkor sem dől a kardjába, ha elbukja az idei bajnokságot, Hill szerint Verstappennek annál nehezebb dolga lesz, minél közelebb kerül a végső cél eléréséhez.

Hirdetés
 

„Szerintem most már nehéz lesz Maxnak megőriznie a hidegvérét” – mondta Hill az F1 Nation című podcastben.

„Mert már lát egy halovány fényt az alagút végén. És ez a halovány fényecske azt mondja, ’világbajnok vagy!’.”

„Szóval most megőrizni a hidegvérét… Tudjuk, hogy az egész fordítva is elsülhet. Bizonyos értelemben csak veszítenivalód van. Már majdnem megvan, de még elveszítheted, és ez ugyanannyira feszültség, mint amennyire megkönnyebbülés. Néha nehéz megtartani és megvédeni ezt az értékes dolgot, mint kergetni.”

Hill azt mondja, Hamiltonnak rutinja révén üldözőként talán most könnyebb dolga van, ám abban kételkedik az 1997-es világbajnok, hogy a Mercedesnek megvan-e az ereje a Red Bull legyőzésére.

„Lewis gyakran mondta, hogy inkább lenne üldöző, mint préda. Hogy Lewis mivel tud támadni? Úgy fest, hogy elveszíti azokat a dolgokat, amikre szüksége van ahhoz, hogy támadja Maxot. Szóval azt gondolom, bizonyos értelemben Max kényelmes helyzetben érezheti magát amiatt, hogy az autója teszi a dolgát, és ő is tudja tenni a sajátját.”

„De minél közelebb kerül, annál nehezebb és nehezebb eljutni a végállomáshoz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hill: Verstappennek nehéz lesz megőriznie a hidegvérét
Kína helyett Portugáliában rendezhetnek F1-es futamot jövőre
Gasly szerint még több potenciál van az Alpine-ban, mint várta
Palou lesz a McLaren egyik tartalékosa 2023-ban
Aktív aerodinamikával hátráltatnák az élen haladó autót a Forma-1-ben
A Red Bullnál nem számítottak ennyire sikeres szezonra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!