Friss hírek

Hivatalos: 2026-ig biztosan lesz F1-es Spanyol Nagydíj!

A Forma-1 vezetősége péntek délelőtt hivatalos közleményben jelentette be, 2026 végéig meghosszabbította a Spanyol Nagydíj szerződését, így biztos, hogy a száguldó cirkusz mezőnye a következő 5 évben is ellátogat Barcelonában.

A verseny jövője jó ideje veszélyben forgott, az elmúlt hetekben viszont már egyre biztatóbb híreket lehetett hallani arra vonatkozóan, hogy a katalán főváros a következő években is Forma-1-es versenyt rendezhet.

Mindezt aztán pénteken be is jelentette a száguldó cirkusz: a hivatalos kommüniké szerint 2026-ig biztosan lesz F1-es Spanyol Nagydíj. A megállapodás részeként korszerűsítik majd a barcelonai versenypályát, illetve annak létesítményeit, erre már a jövő évi, május 22-én esedékes verseny előtt sor kerül.

Hirdetés
 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy bejelenthetjük ezt a megállapodást a barcelonai versenypályával” – mondta Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója.

„Szeretnék köszönetet mondani a promóternek és a hatóságoknak lelkesedésükért és elkötelezettségükért az iránt, hogy Barcelonában tartsák a Forma-1-et, miközben fejlesztik majd a versenypályát és a létesítményeket, így tovább írhatjuk közös történetünket.”

Domenicali hozzátette, külön öröm számára, hogy a spanyol rajongók a továbbiakban is szurkolhatnak majd kedvenceiknek, köztük a kétszeres világbajnok Fernando Alonsónak, és a szintén spanyol Carlos Sainznak.

A Forma-1 jövő évi versenynaptárát ide kattintva nézheted meg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hivatalos: 2026-ig biztosan lesz F1-es Spanyol Nagydíj!
Sainz: A debütálásom óta nem tanultam annyit az F1-ben, mint idén
Változhatnak a motorcsere miatti büntetések a Forma-1-ben
Brundle: Binotto Ferraritól való távozása egy kicsit furcsa
Bővíti infrastruktúráját az Audi az F1-es csatlakozás előtt
Hivatalos: Nem lesz Kínai Nagydíj 2023-ban sem

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!