Friss hírek

Hivatalos: Hülkenberg veszi át Schumacher helyét

Nico Hülkenberg vesz át Mick Schumacher helyét a Haas Forma-1-es csapatánál – jelentette be csütörtök reggel az amerikai istálló.

Azt már magyar idő szerint reggel 6 órakor megerősítette a Haas, hogy Schumacher két szezon után távozik a csapattól, arra pedig, hogy ki veszi át a helyét, alig fél órát kellett várni: ahogyan azt sejteni lehetett, Schumacher utódja honfitársa, a rendkívül rutinosnak számító Nico Hülkenberg lesz.

A most 35 éves versenyző utolsó teljes szezonját még 2019-ben teljesítette a Forma-1-ben a Renault színeiben, 2020-ban pedig a Racing Point csapatától három versenyhétvégén kapott lehetőséget beugróként, míg idén két alkalommal helyettesíthette a koronavírusos Sebastian Vettelt az Aston Martinnál. Hülkenberg összesen 181 Forma-1-es versenyen indult el, királykategóriás pályafutását még 2010-ben kezdte a Williamsnél, és bár volt egy rajtelsősége, a dobogóra egyszer sem tudott felállni.

Hirdetés
 

„Nagyon örülök, hogy teljes szezonos ülést kaptam a Haas Forma-1-es csapatától 2023-ra” – kommentálta Hülkenberg a bejelentést. „Úgy érzem, valójában soha nem távoztam a Forma-1-ből.”

„Izgatott vagyok a lehetőség miatt, hiszen azt csinálom újra, amit a legjobban imádok. Szeretnék köszönetet mondani Gene Haasnak és Günther Steinernek a bizalmukért. Nagy munka vár ránk, hogy képesek legyünk harcolni az összes többi csapattal a középmezőnyben, és alig várom, hogy újra csatlakozzak a küzdelemhez.”

Hülkenberg november 22-én kezdi meg a munkát a Haasnál, hiszen részt vesz az idényt követő abu dhabi gumiteszten, ahol Pietro Fittipaldi mellett ő is körözhet majd a csapat idei autójával.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hivatalos: Hülkenberg veszi át Schumacher helyét
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!