Hivatalos: Újabb 3 versennyel bővült az F1-es naptár! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Újabb 3 versennyel bővült az F1-es naptár!

HIRDETÉS
Újabb három európai versenyhelyszínnel bővült a Forma-1 2020-as versenynaptára: a száguldó cirkusz pénteken jelentette be, ősszel a Nürburgringre, Portimaóba és Imolába is ellátogat a mezőny. Az amerikai kontinensen viszont biztosan nem lesz verseny idén.
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 18: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during final practice for the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 18, 2020 in Budapest, Hungary. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-24NTXQ9FS2111 // Usage for editorial use only // Ferrari Charles Leclerc

Egészen mostanáig 10 európai verseny helyszíne és időpontja volt ismert: legutóbb azt jelentette be az F1 vezetősége, hogy szeptember 13-án Mugellóban, szeptember 27-én pedig Szocsiban vendégszerepel a száguldó cirkusz.

Egy ideje már hallani lehetett arról, a program további európai helyszínekkel bővülhet, az amerikai kontinensen ugyanis továbbra is komoly problémákat okoz a koronavírus-járvány. Brazíliában, Mexikóban, Kanadában és az Egyesült Államokban tehát idén biztosan nem vendégszerepel a mezőny.

Ennek megfelelően pedig pénteken bejelentették, az F1-es program három európai versennyel bővül: a mezőny ellátogat Portugáliába és Németországba is, sőt, egy harmadik futamot is megrendeznek Olaszországban.

Utóbbi versenyt egy legendás helyszínen, Imolában tartják majd, ahol a héten Michael Masi, az F1 állandó versenyigazgatója is pályainspekciót tartott. Érdekesség, hogy San Marinóban egy kétnapos eseményt rendeznek meg. Hogy ennek pontos menetrendje hogy alakul, arról egyelőre nincs hivatalos tájékoztatás, ám várhatóan a szombati időmérő, illetve a vasárnapi verseny előtt mindössze egy szabadedzést tartanak meg.

Németországban a Nürburgring, Portugáliában pedig a portimaói versenypálya fogadja majd a száguldó cirkusz mezőnyét.

Eifel Nagydíj (Nürburgring): október 11.
Portugál Nagydíj (Portimao): október 25.
Emilia-Romagna-i Nagydíj (Imola): november 1.

Ezzel összesen már 13 futamosra bővült a 2020-as Forma-1-es versenynaptár, a terv pedig továbbra is az, hogy 15-18 futamot meg tudjanak rendezni idén. A világbajnokság utolsó szakaszát Bahreinben, illetve Abu Dhabiban tartanák majd novemberben, illetve decemberben.

A 2020-as Forma-1-es versenynaptár!

Az F1 vezetősége azt reméli, a következő hetekben véglegesíteni tudják a 2020-as Forma-1-es naptárat.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!