Friss hírek

Horner szerint a Honda már megbánta, hogy kivonult az F1-ből

Óriási meglepetést okozott a Forma-1-ben, amikor a Honda úgy döntött, rövid időn belül felszámolja az egyre ígéretesebben működő F1-es projektjét. A Red Bull szerint megbánták a döntést.

Furcsán időzítette az F1-ből való kivonulását a Honda, ugyanis a 2015-ös visszatérése óta a legjobb szezonját teljesítette a Red Bull motorgyártójaként, amikor a döntést meghozta. A japán gyártó 2021 végén hagyta maga mögött a száguldó cirkuszt, miközben a Red Bull autóiban duruzsoló erőforrások világbajnoki címhez segítették Max Verstappent. A gyártó azóta minden energiáját az utcai járműpalettája átalakítására fordítja, de Christian Horner szerint az F1 miatt maradtak bennük negatív érzések, amelyek akár visszatérésre is késztethetik őket.

„Szerintem tetten érhető némi megbánás. Úgy értem, a járvány alatt hozták meg a döntést. Azóta a Forma-1 megőrült, sosem volt még ekkora érdeklődés iránta. Ők új irányt vettek, és teljes mértékben az elektromos átállásra koncentrálnak” – magyarázta a Red Bull csapatvezetője.

Hirdetés
 

Az energiaitalos istálló a bejelentés következtében óriási befektetés mellett döntött: saját motorgyártó részleg felépítését kezdte a Milton Keynes-i bázisán. A 2026-ban érkező új specifikációjú erőforrásokat a csapat már itt tervezi fejleszteni, legyártani és karbantartani, ennek ellenére Horner szerint nem kizárt, hogy a Honda is nagyobb részt vállal majd a munkában. Különösen azt figyelembe véve, hogy nemrégiben a Honda logója ismét feltűnt a Red Bull autóin.

„Most 2025 végéig meghosszabbítottuk velük az együttműködést. Csodás munkát végeznek. Tárgyalni fogunk 2026-ról, hogy kiderítsük, az erőforrás elektronikai oldalán tehetünk-e valamit. 2026-ban ez a teljesítmény ötven százalékáért fog felelni” – tette hozzá Horner.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Horner szerint a Honda már megbánta, hogy kivonult az F1-ből
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!