Horner szerint a Honda már megbánta, hogy kivonult az F1-ből - F1VILÁG.HU

Horner szerint a Honda már megbánta, hogy kivonult az F1-ből

HIRDETÉS
Óriási meglepetést okozott a Forma-1-ben, amikor a Honda úgy döntött, rövid időn belül felszámolja az egyre ígéretesebben működő F1-es projektjét. A Red Bull szerint megbánták a döntést.
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 07: Honda branding is pictured on the car of Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Japan at Suzuka International Racing Course on October 07, 2022 in Suzuka, Japan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) Honda logo

Furcsán időzítette az F1-ből való kivonulását a Honda, ugyanis a 2015-ös visszatérése óta a legjobb szezonját teljesítette a Red Bull motorgyártójaként, amikor a döntést meghozta. A japán gyártó 2021 végén hagyta maga mögött a száguldó cirkuszt, miközben a Red Bull autóiban duruzsoló erőforrások világbajnoki címhez segítették Max Verstappent. A gyártó azóta minden energiáját az utcai járműpalettája átalakítására fordítja, de Christian Horner szerint az F1 miatt maradtak bennük negatív érzések, amelyek akár visszatérésre is késztethetik őket.

„Szerintem tetten érhető némi megbánás. Úgy értem, a járvány alatt hozták meg a döntést. Azóta a Forma-1 megőrült, sosem volt még ekkora érdeklődés iránta. Ők új irányt vettek, és teljes mértékben az elektromos átállásra koncentrálnak” – magyarázta a Red Bull csapatvezetője.

Az energiaitalos istálló a bejelentés következtében óriási befektetés mellett döntött: saját motorgyártó részleg felépítését kezdte a Milton Keynes-i bázisán. A 2026-ban érkező új specifikációjú erőforrásokat a csapat már itt tervezi fejleszteni, legyártani és karbantartani, ennek ellenére Horner szerint nem kizárt, hogy a Honda is nagyobb részt vállal majd a munkában. Különösen azt figyelembe véve, hogy nemrégiben a Honda logója ismét feltűnt a Red Bull autóin.

„Most 2025 végéig meghosszabbítottuk velük az együttműködést. Csodás munkát végeznek. Tárgyalni fogunk 2026-ról, hogy kiderítsük, az erőforrás elektronikai oldalán tehetünk-e valamit. 2026-ban ez a teljesítmény ötven százalékáért fog felelni” – tette hozzá Horner.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!