Hülkenberg áll rajthoz Stroll helyett a Nürburgringen! - F1VILÁG.HU

Hülkenberg áll rajthoz Stroll helyett a Nürburgringen!

HIRDETÉS
Újra lehetőséget kap a Forma-1-ben Nico Hülkenberg – a német versenyző Lance Stroll helyett ülhet autóba az Eifel Nagydíjon, miután a fiatal pilóta nem érzi jól magát.
Nico Hülkenberg, Racing Point

Stroll már a szombat délben megtartott szabadedzésen sem ült autóba, miután délelőtt „nem érezte 100 százalékos állapotban” magát. Hogy pontosan milyen panaszai vannak a kanadainak, arról még nem adott tájékoztatást a csapat.

Időközben pedig Nico Hülkenberg is megérkezett a pályára, és miután koronavírus-tesztje negatív eredményt hozott, beléphetett az F1-es paddockba.

A német pilóta azóta már a Racing Point overallját is felhúzta, és jelenleg a csapat garázsában készül a bevetésre.

Otmar Szafnauer csapatfőnök a német RTL-nek azt mondta, szerencsések, hogy Hülkenberg amúgy is jött volna a Nürburgringre, hiszen a német televízióval dolgozott volna a helyszínen.

A szakember viccesen hozzátette, a nyáron történtek miatt amúgy is mindenhová viszik magukkal az ülését.

50 perccel az időmérő edzés kezdete előtt a csapat is bejelentést tett.

„Nico Hülkenberg fogja vezetni a Racing Point autóját az Eifel nagydíjon, miután Lance Stroll rosszul érzi magát” – áll a közleményben.

„Lance nem érezte magát 100 százalékosnak délelőtt, a csapat ezért azt a döntést hozta, hogy nem ülteti őt autóba a hétvége további részében.”

Hülkenberg idén már két versenyen vezethette a Racing Point versenygépét: akkor a koronavírusos Sergio Perezt helyettesítette Silverstone-ban. Az első versenyen nem ért célba, a második viszont egy 7. helyet szerzett úgy, hogy a 3. helyről rajtolhatott.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!