Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Hülkenberg is elutazott a Racing Pointtal Portugáliába

Elutazott a Racing Point Forma-1-es csapatával Portugáliába Nico Hülkenberg – az istálló egyelőre nem tervezi a német szerepeltetését, az elmúlt időszak eseményei viszont óvatosságra intették a csapatot.

Hülkenberg idén eddig három versenyen állhatott rajthoz a csapat színeiben: Silverstone-ban két futamon Sergio Perezt, legutóbb, a Nürburgringen pedig Lance Strollt helyettesítette.

A rutinos pilótát két esetben is kutyafuttában ültették autóba, Németországban például kevesebb mint 1 órával az időmérő edzés előtt érkezett meg a versenypályára.

Szerdán derült ki, Lance Stroll koronavírus-tesztje az Eifel Nagydíj után pozitív lett, és bár e hét hétfőjén már negatív tesztet produkált, nincs garancia arra, hogy a Racing Pointnak nem lesz szüksége ismét beugróra.

„Igen, Nico itt van velünk” – mondta Otmar Szafnauer csapatfőnök csütörtökön. „Azt gondolom, más csapatok is úgy döntöttek, hogy idén először magukkal hozzák tartalékosaikat. Egyszerűen így van értelme.”

Arra a kérdésre, hogy van-e esély arra, hogy Stroll nem ülhet autóba hétvégén, a szakember így felelt: „A mostani hétvége előtt negatív lett a tesztje. Annak esélye, hogy most pozitív lesz, alacsony. Hogy nulla-e? Nem tudom, de alacsony. Nico elővigyázatosságból itt van, és bízom benne, hogy Lance ül autóba ezen a hétvégén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!