Friss hírek

Hűvös, de száraz idő várja a Forma-1 csapatait

Nem várható eső a hétvégi Török Nagydíj helyszínén, Isztambulban, és mivel az azt követő három versenyhelyt sivatagi pályákon rendezik, jó eséllyel száraz futamokat látunk már csak a 2020-as szezonban.

A Forma-1 mezőnye 2011 után először vendégeskedik Törökországban: a koronavírus-járvány miatt az Istanbul Park is bekerült az idei programba, ám mivel ezúttal az év későbbi szakaszában rendezik a futamot, a megszokottnál hűvösebb körülmények várnak a mezőnyre.

A jelenlegi előrejelzések szerint pénteken lesz a legmelegebb, a legmagasabb hőmérséklet viszont ekkor is alig haladja meg a 16ºC-ot. Szombaton és vasárnap valamivel hűvösebb lesz, 14-15ºC-os hőmérsékleteket jósolnak.

Hirdetés
 

Bár jelentős mértékben borult időt jósolnak, esőre nem számítanak a hétvége során.

Az isztambuli pályát egyébként nemrég újraaszfaltozták, ami a hűvös időjárással párosulva okozhat fejtörést a csapatoknak. Emellett a szél is megnehezítheti a versenyzők dolgát, főleg a gyorsabb kanyarokban. Leginkább szombatra mondanak egyébként erős szelet.

Az F1Világ.hu-n természetesen folyamatosan beszámolunk majd a Török Nagydíj eseményeiről. Weboldalunk és közösségi oldalaink mellett érdemes figyelemmel kísérni az F1Világ Paddockot is, ahol percrekész információkkal szolgálunk az isztambuli eseményekkel kapcsolatban. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hűvös, de száraz idő várja a Forma-1 csapatait
A BMW nem akar visszatérni a Forma-1-be
Hat pilóta közül választ az Alpine, ahol még mindig Piastri miatt sopánkodnak
Hamilton a 2021-es vereség miatt tovább marad az F1-ben
Kiderült, Vettelnek mekkora esélye volt visszatérni a Red Bullhoz
Hivatalos: Herta nem kapja meg az F1-es jogosítványt!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!