Hűvös, de száraz idő várja a Forma-1 csapatait - F1VILÁG.HU

Hűvös, de száraz idő várja a Forma-1 csapatait

HIRDETÉS
Nem várható eső a hétvégi Török Nagydíj helyszínén, Isztambulban, és mivel az azt követő három versenyhelyt sivatagi pályákon rendezik, jó eséllyel száraz futamokat látunk már csak a 2020-as szezonban.
RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing ORLEN C39, garage, box, during the Formula 1 Pirelli Grosser Preis der Steiermark 2020, Styrian Grand Prix from July 10 to 12, 2020 on the Red Bull Ring, in Spielberg, Austria - Photo Florent Gooden / DPPI

A Forma-1 mezőnye 2011 után először vendégeskedik Törökországban: a koronavírus-járvány miatt az Istanbul Park is bekerült az idei programba, ám mivel ezúttal az év későbbi szakaszában rendezik a futamot, a megszokottnál hűvösebb körülmények várnak a mezőnyre.

A jelenlegi előrejelzések szerint pénteken lesz a legmelegebb, a legmagasabb hőmérséklet viszont ekkor is alig haladja meg a 16ºC-ot. Szombaton és vasárnap valamivel hűvösebb lesz, 14-15ºC-os hőmérsékleteket jósolnak.

Bár jelentős mértékben borult időt jósolnak, esőre nem számítanak a hétvége során.

Az isztambuli pályát egyébként nemrég újraaszfaltozták, ami a hűvös időjárással párosulva okozhat fejtörést a csapatoknak. Emellett a szél is megnehezítheti a versenyzők dolgát, főleg a gyorsabb kanyarokban. Leginkább szombatra mondanak egyébként erős szelet.

Az F1Világ.hu-n természetesen folyamatosan beszámolunk majd a Török Nagydíj eseményeiről. Weboldalunk és közösségi oldalaink mellett érdemes figyelemmel kísérni az F1Világ Paddockot is, ahol percrekész információkkal szolgálunk az isztambuli eseményekkel kapcsolatban. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!