Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Indy 500: Nincs kifogása a McLarennek

Rendkívül csalódottan nyilatkozott az Indy 500 időmérőjét követően a McLaren vezetősége – Zak Brown azt mondja, „nincs kifogásuk” arra, hogy Fernando Alonso nem vehet részt hétvégi legendás versenyen.

Alonso 2017-ben egyszer már elindult az indianapolisi 500 mérföldesen, idén pedig újra rajthoz állt volna a McLaren színeiben.

A kétszeres Forma-1-es világbajnok számára azonban nehezen alakult a múlt hét, a szombati első időmérő-napon pedig képtelen volt bekerülni a top 30-ba, így vasárnap azon 6 versenyző egyike volt, akik az utolsó 3 rajtpozícióért küzdöttek meg egymással.

Alonso végül alulmaradt, így nem állhat rajthoz a vasárnapi versenyen, mely kétségkívül kiábrándító az egész csapat számára.

„Hihetetlenül csalódottak vagyunk a rajongók, a csapat, a partnerek, és Fernando miatt is, hogy nem lehetünk ott idén az Indy 500-on” – mondta Zak Brown.

„Tudtuk, hogy nehéz lesz, de nincs kifogás – nem végeztük el a feladatunkat. Elismerés és tisztelet azoknak, akik igen. Sajnálom, hogy a McLaren és Fernando nem lehet ott a versenyen. A csapat a szívét-lelkét beleadta, hálás vagyok ezért. És tudjuk, hogy mi csúszott félre, és meg fogjuk oldani.”

Gil de Ferran a McLaren sportigazgatója a csapat közösségi oldalán közzétett videóüzenetében arról beszélt, az, hogy Alonso nem tudta kvalifikálni magát a legendás versenyre, pályafutása legfájdalmasabb élménye.

„A bennem lévő versenyző szeretne visszatérni!” – mondta de Ferran. „Már holnap el akarom kezdeni, neki akarok vágni ennek a kihívásnak.”

„Fernando jól mondta korábban, azért vagyunk itt, hogy harcoljunk. Néha elbukunk, de itt vagyunk, hogy küzdjünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!