Indy 500: Nincs kifogása a McLarennek

Fernando Alonso, McLaren, IndyCar, Indianapolis 500, 2019
Fotó: IndyCar
Rendkívül csalódottan nyilatkozott az Indy 500 időmérőjét követően a McLaren vezetősége – Zak Brown azt mondja, „nincs kifogásuk” arra, hogy Fernando Alonso nem vehet részt hétvégi legendás versenyen.

Alonso 2017-ben egyszer már elindult az indianapolisi 500 mérföldesen, idén pedig újra rajthoz állt volna a McLaren színeiben.

A kétszeres Forma-1-es világbajnok számára azonban nehezen alakult a múlt hét, a szombati első időmérő-napon pedig képtelen volt bekerülni a top 30-ba, így vasárnap azon 6 versenyző egyike volt, akik az utolsó 3 rajtpozícióért küzdöttek meg egymással.

Alonso végül alulmaradt, így nem állhat rajthoz a vasárnapi versenyen, mely kétségkívül kiábrándító az egész csapat számára.

„Hihetetlenül csalódottak vagyunk a rajongók, a csapat, a partnerek, és Fernando miatt is, hogy nem lehetünk ott idén az Indy 500-on” – mondta Zak Brown.

„Tudtuk, hogy nehéz lesz, de nincs kifogás – nem végeztük el a feladatunkat. Elismerés és tisztelet azoknak, akik igen. Sajnálom, hogy a McLaren és Fernando nem lehet ott a versenyen. A csapat a szívét-lelkét beleadta, hálás vagyok ezért. És tudjuk, hogy mi csúszott félre, és meg fogjuk oldani.”

Gil de Ferran a McLaren sportigazgatója a csapat közösségi oldalán közzétett videóüzenetében arról beszélt, az, hogy Alonso nem tudta kvalifikálni magát a legendás versenyre, pályafutása legfájdalmasabb élménye.

„A bennem lévő versenyző szeretne visszatérni!” – mondta de Ferran. „Már holnap el akarom kezdeni, neki akarok vágni ennek a kihívásnak.”

„Fernando jól mondta korábban, azért vagyunk itt, hogy harcoljunk. Néha elbukunk, de itt vagyunk, hogy küzdjünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!