Friss hírek

Izgalmas idényt jósolnak a csapatvezetők

A Forma-1-es csapatfőnök szerint idén sokkal kiélezettebb küzdelmet láthatunk majd az élen, mint az elmúlt esztendőben – a jelenlegi erőviszonyokat egyelőre senki sem tudja pontosan megmondani.


A Forma-1-es csapatfőnök szerint idén sokkal kiélezettebb küzdelmet láthatunk majd az élen, mint az elmúlt esztendőben – a jelenlegi erőviszonyokat egyelőre senki sem tudja pontosan megmondani.

Az évadnyitó Ausztrál Nagydíjat alig néhány hét múlva tartják Melbourne-ben, a királykategória csapatai pedig jelenleg is Barcelonában, az előszezon utolsó kollektív tesztsorozatán készülnek fel a következő idényre.

Hirdetés
 

A Forma-1-es Csapatok Érdekvédelmi Szervezetének (FOTA) szerdai fórumán több csapat képviselője is úgy nyilatkozott, a tesztek alapján úgy tűnik, igencsak kiélezett küzdelem várható 2012-ben.

„Egyik csapatfőnök sem elég bátor, vagy ostoba ahhoz, hogy megjósolja a pozíciónkat, vagy rangsorolja versenyzőinket” – fogalmazott a McLaren ügyvezetője, Jonathan Neale.

„Jó évet kell teljesítenünk idén. Az ittlévők közül senki sem tudja biztosan, ki a leggyorsabb, főként azért, mert vannak olyan csapatok, melyek komoly újításokkal készülnek. Számos világbajnok versenyző van a mezőnyben, és miután elég versenyképes csapatokat láthattunk eddig, valószínűleg az első negyedév igencsak szoros lesz.”

A Lotust irányító Eric Boullier egyetért abban, hogy idén javul a versenyzés színvonala a Forma-1-ben.

„Hat világbajnok van a rajtrácson, szóval nagy kihívás lesz, és ez jobbá is teszi a versenyzést” – mondta a francia. „Ha valaki megnyeri a világbajnokságot, az azért van, mert megérdemli. A csapatokon múlik, hogy olyan autót ad-e versenyzőinek, mellyel a győzelmekért és a pole pozíciókért harcolhat. Idén szorosabb csata lesz, mint tavaly, és a küzdelem sokkal keményebb lesz.”

A Mercedes-Benz motorsport-igazgatója, Norbert Haug hozzátette, az Ausztrál Nagydíjig nem fogunk tiszta képet kapni az erőviszonyokról.

„Elég jól kezdtünk, de az első versenyig nem tudhatjuk, mennyire jó az autó” – mondta a szakember. „Várnunk kell még. Még eltöltünk néhány napot itt, Barcelonában, ami egy fantasztikus pálya, hiszen rengeteget lehet tanulni itt, kihívást jelent a versenyzőknek és az autónak egyaránt.”

„A pálya ugyan ideális, de nem tudhatjuk, hol is állunk.”

„Csapatként kétszer negyedikek lettünk, és erős riválisok vannak előttünk. Van hat autójuk, szóval kemény feladat eléjük kerülni. Viszont szeretnénk sikeresek lenni, és remélhetőleg idén remek előrelépéseket tehetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Izgalmas idényt jósolnak a csapatvezetők
Óriási elismerésben részesült Kevin Magnussen
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!