Jelentősen átalakul a melbourne-i F1-es pálya - F1VILÁG.HU

Jelentősen átalakul a melbourne-i F1-es pálya

HIRDETÉS
Gőzerővel folynak a munkálatok a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjnak otthont adó Albert Parkban, ahol a versenypálya 1996-os bemutatkozása óta az eddigi legnagyobb átalakítás zajlik.
Melbourne track construction

A melbourne-i versenyt az eredeti tervek szerint idén is márciusban tartották volna meg, Ausztrália koronavírus-járvány elleni intézkedései miatt azonban végül az a döntés született, hogy a futamot csak novemberben tartják meg.

Mindez lehetőséget adott a szervezőknek arra, hogy a már tervezett átalakítási munkálatokat az idei verseny előtt elvégezzék.

Melbourne 1996 óta látja vendégül az F1-es mezőnyt, és korábban nem volt még példa ilyen mértékű átalakításra. A rekonstrukció részeként a versenypálya nyomvonala is változik, összesen 7 kanyaron módosítanak kisebb-nagyobb mértékben: a 9-es 10-es kanyar lassítóját teljesen eltávolítják, és egy tempósabb szekciót alakítanak ki. Változtatnak továbbá a 6-os kanyaron is, itt 7,5 méterrel szélesítik ki a pályát. A 13-as kanyaron is változtatnak: itt kiegyenesítik a kanyarbejáratot, az aszfaltcsíkot pedig 3,5 méterrel meg is hosszabbítják. A melbourne-i pályát emellett teljesen újraaszfaltozzák.

Ilyen lesz a pálya nyomvonala:

Összesen 7 kanyaron módosítanak kisebb-nagyobb mértékben

A cél természetesen az, hogy növeljék az előzések számát és gyorsabbá tegyék a versenyzést.

Andrew Westacott, az Australian Grand Prix Corporation ügyvezetője a változtatásokkal kapcsolatban elmondta, azok „gyorsabb versenyzést, és számos új lehetőséget kínálnak a versenyzőknek”.

Kiemelte továbbá: „Ezek a változtatások tökéletes összhangban vannak vannak a 2022-es versenyautók változásaival.” 

A 2021-es Ausztrál Nagydíjat november 19-21. között rendezik Melbourne-ben.

Videó: Gőzerővel folyik a munka Melbourne-ben

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!