Jó eséllyel Holland Nagydíj sem lesz idén - F1VILÁG.HU

Jó eséllyel Holland Nagydíj sem lesz idén

HIRDETÉS
A Forma-1-es Holland Nagydíj főszervezője, Jan Lammers szerint jó esély van rá, hogy a 2020-as idényre tervezett versenyt nemcsak elhalasztják, hanem véglegesen törlik a versenynaptárból.
Red Bull, Max Verstappen, Zandvoort

A Forma-1 vezetősége csütörtökön jelentette be, elhalasztja a májusra tervezett Holland Nagydíjat, Spanyol Nagydíjat és Monacói Nagydíjat is – utóbbi verseny szervezői nem sokkal később jelezték, az ő esetükben nem halasztásról, hanem a futam törléséről van szó, azt ugyanis nem fogják tudni egy későbbi időpontban lebonyolítani.

Eddig összesen 7 versenyt kellett törölni vagy halasztani a koronavírus-járvány miatt, Jan Lammers, a Holland Nagydíj főnöke pedig azt mondja, jó esély van rá, hogy ők sem rendezhetik majd meg egy későbbi időpontban a zandvoorti futamot.

„Elfogadtuk a tényt, hogy ez lehet az egyik következmény” – mondta a szakember a Motorsport.com-nak pénteken.

„Vannak olyan országok, ahová a vírus még meg sem érkezett. Szóval hol is állunk a tetőponthoz képest? Kínában kontroll alatt van a dolog, de milyen stádiumban járunk momentán? Szeretnénk azt hinni, hogy kontrolláljuk, de nem – a vírus az, ami irányít bennünket.”

Bár a Holland Nagydíjjal törlése kétségkívül fájó lehet, Lammers szerint az eltörpül a világot sújtó vészhelyzet mellett.

„Természetesen sajnáljuk a rajongókat, ugyanakkor viszont a szurkolók is ugyanabban a világban élnek, mint mi. Egy olyan vírus ez, mely kontrollál mindannyiunkat, szóval semmit sem tehetünk. A vírus az, ami irányít bennünket mindenféle irányba.”

„Momentán nem akarunk arról beszélgetni, hogy mennyire kényelmetlen, rossz és szomorú ez számunkra, mert vannak vállalatok, melyek egyik pillanatról a másikra kénytelenek voltak bezárni, és vannak emberek, akik napról napra élik az életüket, mert elfogyott a pénzük.”

„Annyi minden zajlik most a világban, hogy nem volna helyénvaló versenyt rendezni május 3-án. Még ha meg is tudnánk csinálni, fel kell tenni a kérdést, tényleg ez az, amit akarunk?”

„Ami minket illet, természetesen már láttuk ezt jönni. A legfontosabb hír az, hogy ’oké, nem május 3-án’. A nagy kérdés most az, hogy ’de akkor mikor?’.”

Hirdetés

Amikor egy esetleges augusztusi dátumról kérdezték, Lammers kifejtette, ha az egészségügyi helyzet nem javul, akkor sem tudnak futamot rendezni majd.

„Madarat lehetne fogatni velünk, ha júliusra azt mondhatnánk, hogy az ország, a világ megszabadult a vírustól. De mennyire reális ez? Most minden forgatókönyvre fel kell készülnünk, és még rajongóként is jobban tennénk, ha azon kezdenénk el gondolkodni, hogy nem lenne-e jobb egy évvel elhalasztani. Minden forgatókönyv lehetséges.”

„Ha az augusztus az, amire fókuszálunk, akkor talán csak idő kérdése, mielőtt törölnünk kell. Nézzünk körül a világban is mondjuk meg, mennyire reális ez? Mondják meg önök!”

„Bergamóban félóránként temetések vannak. Egészséges emberek egyik napról a másikra az életükért küzdenek. Ha ez nem veled történik, szerencsésnek mondhatod magad.”  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!