Friss hírek

Jövőre függetleníthetik az F1-es sprintfutamokat a vasárnapi versenyektől

Az izgalmak fokozása érdekében 2023-ra változhat a sprintfutamos versenyhétvégék lebonyolítása a Forma-1-ben.

Ahogyan arról korábban már lapunk is beszámolt, jövőre már nemcsak három, hanem összesen hat helyszínen is ezt a formátumot alkalmazzák majd – a szombati időmérőket tehát rövid versenyek váltják, melyek rajtsorrendjéről egy pénteki kvalifikáció dönt. A jelenlegi formátum szerint a szombati sprintfutam határozza meg a vasárnapi verseny rajtsorrendjét, a versenyzők közül azonban sokan panaszkodnak arra, hogy emiatt kénytelenek elóvatoskodni a szombati küzdelmeket.

A legfrissebb hírek szerint a Forma-1 vezetősége vizsgálja, hogy a 2023-as idényre miképp tudna javítani a formátumon – egész egyszerűen azzal, hogy a szombati sprintet tulajdonképpen függetlenítenék a vasárnapi versenytől.

Hirdetés
 

Az idény ezen szakaszában a 2023-as szabályok megváltoztatásához úgynevezett szupertöbbségre lenne szükség a Forma-1 Bizottságán belül, a szabálymódosítást pedig a Motorsport Világtanácsnak (WMSC) kellene ratifikálnia.

Nemrégiben egyébként épp a kétszeres világbajnok Max Verstappen kritizálta a sprintfutamos lebonyolítást, melyet idén eddig két helyszínen, Imolában és Spielbergben alkalmaztak, és ezen a hétvégén, Brazíliában is eszerint dolgozik majd a mezőny.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Jövőre függetleníthetik az F1-es sprintfutamokat a vasárnapi versenyektől
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén
Wolff: Senki más nem fog nyolc világbajnoki címet szerezni
Marko: Verstappenhez jelenleg senki sem mérhető

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!