Friss hírek

Verstappen nem örül annak, hogy több sprintfutam lesz 2023-ban

A Forma-1 aktuális bajnoka, Max Verstappen nem érti, mi szükség van arra, hogy 2023-ra duplájára növeljék a sprintfutamok számát a száguldó cirkuszban.

A sprintfutamos formátumot még tavaly vezették be az F1-ben: akkor, illetve idén is három helyszínen tartanak rövid versenyt a hagyományos szombati időmérő helyett, ami aztán meghatározza a másnapi főverseny rajtsorrendjét. Hónapokkal ezelőtt pedig bejelentették azt is, jövőre már 6 sprintfutamos hétvégét rendeznek – bár az újítás a versenyzők és a rajongók többségének tetszését is elnyerte, Verstappen nem örül a bővítésnek.

„Valahányszor csinálom ezeket a sprintfutamokat, az egész arról szó, hogy ’ne törjem össze, és maradjak a top 3-ban’” – magyarázta a Red Bull pilótája.

Hirdetés
 

„Számomra ez nem igazán verseny, hiszen ott van maga a főfutam, és az ember tudja, hogy több pontot gyűjthet, szóval inkább ott kockáztat többet. Persze van még egy rajt, ami izgalmas, de főleg azok a versenyzők próbálnak előrébb jutni, akik pozíción kívül vannak, hiszen felrakunk egy gumit, ami kitart az egész versenyen, és nem sok minden történik.”

Verstappen szerint a Forma-1 jobban tenné, ha magára a vasárnapi versenyre fókuszálna ahelyett, hogy extra sprintfutamokkal bővít.

„Nem értem, mi a probléma, hiszen annyi izgalmas versenyünk van, szóval nincs szükség egyharmadnyi versenyekre. Eleve mindenki nagyon óvatos, hiszen, ha a harmadik helyért harcolsz, és van egy kis koccanásod, ami miatt visszaesel, tudod, hogy nehéz vasárnap vár rád. Szóval inkább nem kockáztatsz – ez pedig nem igazán verseny.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen nem örül annak, hogy több sprintfutam lesz 2023-ban
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén
Wolff: Senki más nem fog nyolc világbajnoki címet szerezni

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!