Kiakadt az Alpine vezérigazgatója a csapat amatőr hibái miatt - F1VILÁG.HU

Kiakadt az Alpine vezérigazgatója a csapat amatőr hibái miatt

Laurent Rossi szerint elfogadhatatlan az Alpine Forma-1-es csapatának idei teljesítménye. Bizonyos hibákat egyenesen amatőrnek nevezett a vezérigazgató.

Finoman szólva nincs megelégedve az Alpine vezérigazgatója a francia Forma-1-es csapat 2023-as szezonkezdetével. Az Alpine a tavalyi szezont a középmezőny élén, a negyedik helyen zárta, az idei első négy futamon azonban mindössze nyolc pontot szerzett, így egyetlen egységgel előzi meg a hetedik helyen álló Haast. Laurent Rossi a Miami Nagydíjat megelőzően véleményezte az istálló teljesítményét.

„Csalódást keltő, komolyan rossz. Az idei szezonkezdet a teljesítmény és a végrehajtás területén is gyengének bizonyult. A bajnokságban elfoglalt pozíciónk nem tükrözi a befektetett erőforrások mértékét. Jelenleg nagyon messze vagyunk a kitűzött célunktól. Nemcsak a nyilvánvaló teljesítménybeli hiányosságokról beszélek, hanem arról az eshetőségről is, hogy a hozzáállás nem üti meg a csapat korábban felállított mércéjét.”

 

Az Alpine idei leggyengébb hétvégéjét épp a múlt heti Azeri Nagydíjon teljesítette, ahol a versenyhétvége minden egyes napján problémáik akadtak – elég csak Pierre Gasly tűzesetére, majd az azt követő balesetére gondolni. Rossi szerint a másik mélypontot a szezonnyitó bahreini fordulón élték meg, ahol különböző hibák következtében Esteban Ocon egy futam alatt három időbüntetést szedett össze.

„Elnézést a kifejezésért, de az első futam az amatőr megnyilvánulások miatt nem tetszett. Aztán a legutóbbi, bakui szinte ugyanezt a képet festette le. Ez elfogadhatatlan. Hibát szabad elkövetni. Ez alapelv, a hibákból tanulunk. Tanulni viszont kell. Ha valaki kétszer elköveti ugyanazt a hibát, az azt jelenti, hogy nem tanult és nem vállalt felelősséget. Ez elfogadhatatlan” – ismételte meg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kiakadt az Alpine vezérigazgatója a csapat amatőr hibái miatt
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!