Kiderült, melyik rajtszámmal debütál az F1 egyik újonca 2023-ban - F1VILÁG.HU

Kiderült, melyik rajtszámmal debütál az F1 egyik újonca 2023-ban

HIRDETÉS
A Williams színeiben jövőre debütáló Logan Sargeant elárulta, mely rajtszámmal fog versenyezni a 2023-as idénytől kezdődően a Forma-1-ben.
Logan Sargeant (USA) Williams Racing Academy Driver.
United States Grand Prix, Friday 21st October 2022. Circuit of the Americas, Austin, Texas, USA.

Az ifjú pilóta első F1-es szezonjára készül, Nyck de Vries és Oscar Piastri mellett ő lesz a királykategória egyik újonca, miután eredményesen szerepelt a Forma-2-es sorozatban, és összegyűjtötte a Forma-1-es szerepléshez szükséges szuperlicenc-pontokat.

Az F1-es bemutatkozás előtt természetesen neki is ki kellett választania azt a rajtszámot, mellyel versenyezni akar majd a száguldó cirkuszban, a minap pedig bejelentette, a 2-es rajtszám kerül majd fel versenyautójára.

„A Forma-Renault-ban is ezt használtam, és egészen jó szezonom volt abban az évben” – magyarázta az amerikai tehetség. „A 3-as az én számom, de az már foglalt, szóval arra gondoltam, miért ne válasszak egy győztes számot a múltból, és használjam azt az F1-ben?”

Sargeant még 2018-ban versenyzett a Forma-Renault EuroCup nevű sorozatban, ahol három győzelmet és hét dobogós eredményt szerzett, mielőtt felkerült a Forma-3-ba.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!