„Korai még” kijelenteni, hogy lesz F1-es Ausztrál Nagydíj - F1VILÁG.HU

„Korai még” kijelenteni, hogy lesz F1-es Ausztrál Nagydíj

HIRDETÉS
„Korai még megmondani”, hogy meg lehet-e rendezni novemberben az az év elején egyszer már elhalasztott Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat – mondja Scott Morrison, Ausztrália miniszterelnöke.
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 17: Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Scuderia Ferrari SF90 battles with Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 at the start during the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on March 17, 2019 in Melbourne, Australia.  (Photo by Will Taylor-Medhurst/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1YRC96EYW1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Az eredeti tervek szerint a 2021. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat március 21-én rajtolt volna Melbourne-ben, ám már januárban az a döntés született, hogy az Ausztrál Nagydíjat novemberre halasztják.

Ausztráliában továbbra is szigorú beutazási korlátozások vannak érvényben a koronavírus-járvány miatt – ennek köszönhetően pedig sikerült szinten tartani a fertőzöttek számát.

Miközben számos európai országban enyhítések kezdődtek meg az elmúlt hetekben, Ausztrália továbbra is zárva tartja határait.

Scott Morrison miniszterelnök szerint éppen ezért korai még megmondani, hogy meg lehet-e tartani jelentős nemzetközi eseményeket – például az F1-es versenyt – az idei évben.

„Megjegyezném, hogy mennyire másként megy ez Ausztráliában, mert a legtöbb országon, ahol az F1 mozog, a koronavírus végigment. Ausztráliában nincsenek problémák a Coviddal, ezért a kockázati profil más országokban nagyon eltérő. És ez olyasvalami, amit mi mindenképpen meg szeretnénk védeni.”

Közben az ausztrál versenypálya felújítása jelenleg is zajlik, Andrew Westacott, a verseny főszervezője pedig biztos benne, meg tudják tartani ősszel a melbourne-i futamot.

„Gondolhatják, ez az egész nagyon-nagyon összetett, folyamatos a munka, minden részlettel kapcsolatban együttműködünk a kormánnyal” – fogalmazott a szakember az ABC-nek, hozzátéve, szeptember közepén meg kell hozni a végleges döntést a versennyel kapcsolatban.

„Jelenleg szeptember 13. vagy 17. ez a dátum az építkezés megkezdése szempontjából.”

Westacott ugyanakkor cáfolta annak lehetőségét, hogy Ausztriához hasonlóan Melbourne-ben is két futam lehet, amennyiben a Brazil Nagydíjat a járvány miatt nem sikerül megtartani.

Hirdetés

Az Ausztrál Nagydíjat november 19-21. között rendeznék.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!