„Korai még” kijelenteni, hogy lesz F1-es Ausztrál Nagydíj - F1VILÁG.HU

„Korai még” kijelenteni, hogy lesz F1-es Ausztrál Nagydíj

„Korai még megmondani”, hogy meg lehet-e rendezni novemberben az az év elején egyszer már elhalasztott Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat – mondja Scott Morrison, Ausztrália miniszterelnöke.

Az eredeti tervek szerint a 2021. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat március 21-én rajtolt volna Melbourne-ben, ám már januárban az a döntés született, hogy az Ausztrál Nagydíjat novemberre halasztják.

Ausztráliában továbbra is szigorú beutazási korlátozások vannak érvényben a koronavírus-járvány miatt – ennek köszönhetően pedig sikerült szinten tartani a fertőzöttek számát.

 

Miközben számos európai országban enyhítések kezdődtek meg az elmúlt hetekben, Ausztrália továbbra is zárva tartja határait.

Scott Morrison miniszterelnök szerint éppen ezért korai még megmondani, hogy meg lehet-e tartani jelentős nemzetközi eseményeket – például az F1-es versenyt – az idei évben.

„Megjegyezném, hogy mennyire másként megy ez Ausztráliában, mert a legtöbb országon, ahol az F1 mozog, a koronavírus végigment. Ausztráliában nincsenek problémák a Coviddal, ezért a kockázati profil más országokban nagyon eltérő. És ez olyasvalami, amit mi mindenképpen meg szeretnénk védeni.”

Közben az ausztrál versenypálya felújítása jelenleg is zajlik, Andrew Westacott, a verseny főszervezője pedig biztos benne, meg tudják tartani ősszel a melbourne-i futamot.

„Gondolhatják, ez az egész nagyon-nagyon összetett, folyamatos a munka, minden részlettel kapcsolatban együttműködünk a kormánnyal” – fogalmazott a szakember az ABC-nek, hozzátéve, szeptember közepén meg kell hozni a végleges döntést a versennyel kapcsolatban.

„Jelenleg szeptember 13. vagy 17. ez a dátum az építkezés megkezdése szempontjából.”

Westacott ugyanakkor cáfolta annak lehetőségét, hogy Ausztriához hasonlóan Melbourne-ben is két futam lehet, amennyiben a Brazil Nagydíjat a járvány miatt nem sikerül megtartani.

Az Ausztrál Nagydíjat november 19-21. között rendeznék.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!