Latifi 13 hónap után újra pontokat szerzett az F1-ben - F1VILÁG.HU

Latifi 13 hónap után újra pontokat szerzett az F1-ben

HIRDETÉS
Nicholas Latifi az idei Forma-1-es szezonja legjobb eredményét érte el a Japán Nagydíjon, ahol egy jó rajttal és egy annál is jobban időzített kerékcserével a kilencedik helyen ért célba a Williamsszel.
Nicholas Latifi (CDN) Williams Racing.
Singapore Grand Prix, Friday 30th September 2022. Marina Bay Street Circuit, Singapore.

Nicholas Latifi hetek óta annak tudatában versenyez a Forma-1-ben, hogy a Williams jövőre lecseréli őt Nyck de Vriesre, a kanadai pilótát azonban ez nem akadályozta meg abban, hogy az idei szezonja legjobb eredményét érje el a múlt hétvégi Japán Nagydíjon. Latifi a 19. pozícióból rajtolva már az első körben öt helyet javított Szuzukában, majd az órákkal később elindított „sprinten” elsők között cserélt átmeneti esőgumikra. Ez kiváló stratégiai lépésnek bizonyult, ugyanis a pilóta a verseny egy pontján a nyolcadik helyen állt. A hátulról érkező George Russellt nem tudta maga mögött tartani, de így is sikerült két pontot bezsebelnie.

„Jó döntést hoztunk az átmeneti abroncsokra való korai váltással, ez a versenyem szempontjából kritikusnak bizonyult. A futam végén már küzdöttem az első gumikkal, de hihetetlenül boldoggá tesz, hogy kitartottam és megszereztem a szezonom első pontjait. Örülök a csapatnak, ez nagyban motivál minket.”

A Williams járműteljesítményért felelős vezető mérnöke, Dave Robson elárulta, Latifi maga is a korai kerékcserét tartotta jó ötletnek.

„Nicky kiváló munkát végzett a nehéz körülmények között. Neki is szerepe volt a döntés meghozatalában, ami azonnal megtérült, ahogy pontszerző helyzetbe került. Bár Russell meg tudta őt előzni, a McLareneket maga mögött tartotta, így nagyszerű vezetéssel megszerezte az idei első pontjait.”

Latifi ezt megelőzően a 2021-es Magyar és Belga Nagydíjon ért célba pontszerző helyeken, akkor egy hetedik és egy kilencedik pozíciót sikerült elérnie.

A Williams másik pilótájának hamar véget ért a futama. Alex Albon a verseny első körében kiesett, miután a dulakodásban összeütközött Kevin Magnussennel.

„Kár érte, mert úgy éreztem, hogy ma pontokat is szerezhetek. A rajtom nagyon jól sikerült, ezzel elégedett voltam, de a látási viszonyok annyira rosszak voltak, hogy a mellettem lévőt sem láttam. Ahogy a pályát sem. Összekoccantam Kevinnel, aminek következtében szivárogni kezdett a hűtővíz, így meg kellett állnom” – részletezte a rövidre sikerült versenyét Albon.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!