Latifi halálos fenyegetéseket is kapott az abu dhabi események után - F1VILÁG.HU

Latifi halálos fenyegetéseket is kapott az abu dhabi események után

A Williams versenyzőjét, Nicholas Latifit sokkolta az a gyűlölethullám, ami a 2021-es Forma-1-es szezon zárófutamát követően zúdult rá az Abu Dhabi Nagydíjon történtek miatt.

A Williams pilótája 6 körrel a verseny vége előtt törte össze versenyautóját a 14-es kanyarban, a baleset miatt pedig pályára kellett küldeni a biztonsági autót.

Mindez lehetőséget kínált Max Verstappennek arra, hogy az utolsó körben támadást indítson Lewis Hamilton ellen, a holland pedig meg is nyerte a futamot, ezáltal pedig a világbajnoki címet is.

Nicholas Latifi a minap közösségi oldalán írta le egy hosszabb üzenetben, milyen elképesztő gyűlöletáradat zúdult rá.

„Szándékosan eltávolodtam egy kicsit a közösségi médiától, hogy hagyjam leülepedni a dolgokat az utolsó verseny után” – fogalmazott a kanadai versenyző, aki elmondása szerint ezernyi üzenetet kapott, melyek között bizony voltak sajnálatos megnyilvánulások is.

„Több ezer üzenetet kaptam a közösségi oldalaimon – nyilvános és privát üzeneteket is. A legtöbb támogató üzenet volt, de sok gyűlölködő és zaklató vélemény is.”

„Próbáltam kitalálni, mi a legjobb módja annak, hogy kezeljem mindezt. Hagyjam figyelmen kívül, és csináljam tovább a dolgomat? Vagy foglalkozzak vele, és kezeljem a komolyabb problémát, ami szomorú módon a valóság, ha az ember a közösségi médiát használja.”

„Ez nem egy előre megírt közlemény, inkább kimondom a véleményemet abban a reményben, hogy talán elindul egy diskurzus az online zaklatásról, és az emberekre gyakorolt drasztikus következményeiről.”

„Megdöbbentő, hogy egyesek arra használják a közösségi médiát, hogy gyűlölködő, bántalmazó és fenyegető üzenetekkel támadjanak.”

Latifi azt elismeri, Forma-1-es versenyzőként számíthat kritikákra, ám mélységesen megdöbbentette az a rengeteg gyűlölködő üzenet, melyeket kapott, és melyek között még halálos fenyegetések is voltak.

A Williams versenyzője azt mondja, hozzátartozóit ugyanígy zaklatták az abu dhabi események után. Szerinte azok, aki ilyen üzeneteket küldtek, „nem igazi rajongói a sportnak”.

„Mindenkinek megvan a maga véleménye, ami rendben is van” – írta. „Sportolóként muszáj, hogy az embernek vastag legyen a bőr a képén, főleg, ha folyamatosan a figyelem középpontjában van. De számos vélemény, melyet kaptam a múlt héten, egyszerűen átlépett egy határt.”

„Aggaszt, hogy miképp reagálna más, ha hasonló mértékű bántalmazás érné. Senkinek sem szabad hagynia, hogy egy hangos kisebbség tevékenysége határozza meg, ki is ő valójában.”

„Az elmúlt hét eseményei arra késztettek, hogy megértsem, mennyire fontos az együttműködés, hogy megállítsuk az efféle történéseket, és támogassuk azokat, akiket érint mindez.”

„Tudom, hogy nem valószínű, hogy meggyőzöm azokat, akik így viselkedtek velem, és az is lehet, hogy megpróbálják ezt az üzenetet is ellenem használni. De fel kell hívni a figyelmet az efféle viselkedésre, nem maradhatunk csendben.”

„Hatalmas köszönetet szeretnék mondani azoknak a rajongóknak és embereknek, akik mögöttem álltak ebben a helyzetben. Rengeteg üzenetet láttam és olvastam, és nagyra értékelem őket. Örülök, hogy ilyen sokan támogattok.”

Latifi üzenetét a Mercedes és a Red Bull csapata is megosztotta közösségi oldalain, jelezve, hogy kiállnak a kanadai pilóta mellett. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!