Friss hírek

Lauda: Abszurd dolog kétségbe vonni Vettel képességeit

A Mercedes nem ügyvezető elnöke, a korábbi Forma-1-es világbajnok Niki Lauda szerint teljesen abszurd volna kétségbe vonni Sebastian Vettel képességeit csak azért, mert 2018-ban több hibát is elkövetett.

A Mercedes nem ügyvezető elnöke, a korábbi Forma-1-es világbajnok Niki Lauda szerint teljesen abszurd volna kétségbe vonni Sebastian Vettel képességeit csak azért, mert 2018-ban több hibát is elkövetett.

A német versenyző bevallottan nyújthatott volna jobb teljesítményt is az elmúlt idényben, a versenyeken elkövetett hibái pedig nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy 2018-ban is alulmaradt a világbajnoki címért folytatott küzdelemben Lewis Hamiltonnal szemben.

Niki Lauda a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában kifejtette, meggyőződése, hogy a Mercedes és Hamilton nehéz ellenfélre talál majd 2019-ben is Vettel személyében.

Lauda nyáron esett át tüdőtranszplantáción, nemrégiben pedig elhagyta a kórházat, és otthon folytatja a gyógyulást. Az osztrák ex-versenyző elárulta, Vettel is jobbulást kívánt neki.

„A levél, amit Sebastian a saját kezével írt, nagy öröm volt számomra – tele kedves szavakkal és szeretetteljes mondandóval” – mondta Lauda.

„Nem számítottam rá, általában a versenyzők nem csinálnak ilyen dolgokat, csak vezetnek. Ő viszont egy remek ember.”

„Voltak kiábrándító pillanatai, jól tudjuk, de teljesen abszurd volna megkérdőjelezni őt. Fel fog állni, ő egy bajnok, aki nem felejti el, hogyan kell vezetni. Erősebben tér vissza, mint valaha, és ő lesz Hamilton legfőbb riválisa 2019-ben is.”

Fotó: Red Bull

Lauda elárulta, bár sok időt töltött kórházban, egy F1-es versenyt sem hagyott ki.

„Egy futamot sem hagytam ki, még ha rengeteg intravénás terápia társaságában is múlattam az időmet. Megnéztem az összes versenyt, hétvégéken felhívtam a csapatot, ők pedig mindig beszámoltak arról, mi a helyzet.”

„Olyan volt, mintha ott lettem volna a pálya szélén a többiekkel. Újra el kell mondanom, hogy óriási szeretettel állt hozzám mindenki, akikkel évek óta együtt dolgozom.”

Lauda egyébként a karácsonyt családja körében tölti Ibizán, ám naponta hat órán át kell tornáznia.

A háromszoros világbajnok azt mondja, „soha nem félt” a kórházban, mert tudta, hogy jó kezekben van.

„Tudtam, hogy nehéz lesz. Nagyon nehéz. De ilyen állapotban csak egy dolgot tehetek: harcolok. Minden pillanatban ezt tettem, és még most is ezt csinálom.”

„De az, hogy a saját falaim között lehetek, egészen más. Tisztább a levegő, a klíma pedig nem olyan rossz, mint Ausztriában. Azt mondták, egy hónap múlva már teljesen fitt leszek. Ugyanúgy járok majd a versenyekre, ahogy korábban. Miért ne tenném?”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!