Leclerc: Bizonyítani akarom a kétkedőknek, hogy tévednek! - F1VILÁG.HU

Leclerc: Bizonyítani akarom a kétkedőknek, hogy tévednek!

HIRDETÉS
Fotó: Alfa Romeo Sauber

2019-ben már a Ferrari versenyzőjeként bizonyíthat a Forma-1-ben Charles Leclerc, a monacói tehetség azonban pontosan tudja, rengeteget kell még fejlődnie azért, hogy a világbajnoki címekért harcoljon a jövőben.

Leclerc idén debütált a száguldó cirkuszban az Alfa Romeo Sauber színeiben, a Ferrari pedig az Olasz Nagydíj után jelentette be, hogy ő lehet az, aki átveszi Kimi Räikkönen helyét a következő idénytől.

A 20 esztendős versenyző a minap egy interjúban elárulta, az első pillanatban el sem hitte, hogy valóra vált az álma, és 2019-ben már a maranellóiak autóját vezetheti a Forma-1-ben.

„Álomszerű volt. Nem hittem el, amikor bejelentették… Meg kellett néznem a telefonom, hogy ellenőrizzem, nem álmodom-e. Fantasztikus érzés” – mondta az ifjú versenyző.

„Amióta elkezdtem versenyezni, azóta arról álmodtam, hogy egy napon a vörösök autóját vezethessem, és az, hogy ez már jövőre megtörténik, lenyűgöző érzés.”

Leclercnek Sebastian Vettel oldalán kell majd helytállnia a következő évtől, és persze pontosan tudja, nem lesz könnyű dolga. A monacói azonban mindenkit biztosított arról, a tőle telhető legjobbat fogja nyújtani, hogy a bajnoki címekért harcoljon.

„Rengeteg tennivalóm lesz még, megpróbálok annyira felkészülni, amennyire csak lehet, hogy eredményes legyek.”

„Azért leszek ott, hogy már kezdettől fogva megpróbáljam a legjobb munkát végezni. Öntelt lennék, ha azt mondanám, hogy már jövőre a bajnoki címért harcolhatok, de kétségkívül ez lesz a célom. Nem tudom, hogy összejön-e, vagy sem, de egy dolog biztos: a maximumot nyújtom majd.”

„Sokakkal találkoztam, akik kételkednek bennem, ez teljesen normális, és megértem. De megpróbálom bizonyítani ezeknek az embereknek, hogy tévednek, és igyekszem a lehető legjobb munkát végezni.”

Hirdetés

„Azt akarom, hogy ne csak Forma-1-es versenyző legyek, hanem egy világbajnok is! Még nem sikerült elérnem ezt, de dolgozni fogok azért, hogy ez az álmom is valóra váljon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!