Leclerc egy jó stratégiával ellensúlyozná a rajtbüntetését - F1VILÁG.HU

Leclerc egy jó stratégiával ellensúlyozná a rajtbüntetését

HIRDETÉS
Charles Leclerc a legjobb esetben is csak a tizenegyedik helyről vághat neki a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíjnak, így a Ferrarinak alaposan át kell gondolnia a hétvégi stratégiáját.
1 - GP ARABIA SAUDITA F1/2023 - GIOVEDI’ 16/03/2023    credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Szinte azonnal lépéshátrányba került a Ferrari istállója a címvédő Red Bull-lal szemben az F1-ben, miután a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon Charles Leclerc több műszaki problémát is elszenvedett, így a második versenyhétvégét rögtön rajtbüntetéssel várja. Akárhogy is alakul a szombati időmérő edzés, Leclerc a legjobb esetben is csak a tizenegyedik helyről vághat neki a Szaúd-arábiai Nagydíjnak, így a Ferrarinak egészen biztosan alternatív gumistratégiákban kell gondolkodnia.

Leclerc helyzetét tovább színesíti, hogy a dzsiddai helyszínen a gyors, egymásba fűződő kanyarok, a falak közelsége és a nagyobb bukóterek szinte garantálják a futamon a biztonsági autós beavatkozásokat, de a 2021-es fordulón például két piros zászlós megszakítás is történt.

„Próbálunk csak magunkra koncentrálni, de erre nagy esély van” – latolgatta Leclerc a safety car esetleges beavatkozását. „A biztonsági autós fázisokat nagyon nehéz megjósolni, szóval megpróbáljuk a többiektől eltérő stratégiával megragadni az elénk táruló lehetőségeket.”

Ha valaki, akkor Sergio Perez Dzsiddában biztosan nem akar a biztonsági autóról hallani. A Red Bull mexikói pilótája a 2022-es futamon az első helyen haladt, amikor a bokszkiállását követő körben pályára küldték a beavatkozó autót, így Perez a többiek „olcsóbb” kerékcseréje miatt elveszítette a vezetést, és csak a negyedik helyen ért célba.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!