Leclerc elárulta, mennyit érhetett Sainz segítsége az időmérőn - F1VILÁG.HU

Leclerc elárulta, mennyit érhetett Sainz segítsége az időmérőn

A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc azt mondja, csapattársa, Carlos Sainz segítsége nélkül sokkal nehezebb lett volna megszerezni a rajtelsőséget a Forma-1-es Francia Nagydíj időmérő edzésén.

A monacói versenyző 16. F1-es pole-ját szerezte Le Castellében, ahol nagy segítségére volt csapattársa, Sainz, a spanyolnak ugyanis jobbára tét nélkül zajlott a kvalifikáció rajtbüntetése miatt. Leclerc 3 tizedmásodperces előnnyel szerezte meg a rajtelsőséget a vb-címvédő Max Verstappen előtt, a Ferrari pilótája pedig természetesen nem is kívánhatott volna jobb eredményt.

„Nagyon elégedett voltam az eredménnyel. Az egész hétvége elég nehezen alakult számomra. Küszködtem azzal, hogy megtaláljam a megfelelő egyensúlyt, a megfelelő vezetési stílust, és nagyon-nagyon meleg is volt. Valahányszor az ember egy kicsit megcsúszik, vagy ilyesmi, a kör hátralévő részének annyi. Szóval nagyon-nagyon nehéz volt, de igazán elégedett voltam az utolsó körömmel” – mondta a fiatal pilóta. „És nyilván kaptam segítséget Carlostól is, ami szintén hasznos volt. Nagyszerű csapatmunka, nagyszerű kör.”

Leclerc elárulta, nem volt egyszerű kivitelezni az időmérős stratégiát Sainzcal.

„Elég nehéz pontosan eltalálni. Az első körben egy kicsit talán közel kerültem a 8-as és 9-es kanyarokban, szóval veszítettem is egy kicsit. És nem is a legjobban vezettem. És aztán a második körben alkalmaztuk a tanultakat, szóval jobban sikerült. Szóval jól kommunikáltunk, és Carlos segítsége is lenyűgöző volt.”

„Az igazság az, hogy a Q3 előtt nem gyakoroltuk. Szóval elég jó munkát végeztünk a két Q3-as etap között. Tudtam, hogy egy ponton Carlos el fog menni az útból, csak azt nem, hogy mikor. De igen, Carlos tökéletesen mérte fel, és a megfelelő pillanatban húzódott le.”

Arra a kérdésre, hogy mennyit érhetett Sainz segítsége, Leclerc így felelt: „Szerintem 2 tized körül, összehasonlítva a Q2-es, szélárnyék nélküli körrel. Szóval jelentős. Sokkal szorosabb lett volna Maxszal a küzdelem enélkül a szélárnyék nélkül. Szóval remek segítség volt.”

A vasárnapi versennyel kapcsolatban Leclerc azt mondja, nehéz dolga lesz, a Red Bull ugyanis nagyon-nagyon erős versenytempóval rendelkezik.

„Szerintem nehéz lesz mert a Red Bullok nagyon-nagyon gyorsnak tűntek a pénteki versenyszimulációkon. Szóval dolgoztunk egy kicsit az autón a futamra. Remélhetőleg jobban alakul majd számunkra is vasárnap. De a gumikezelés lesz a lényeg. Ebben jók voltunk Ausztriában, pénteken viszont egy kicsit jobban küszködtünk, de szerintem jelentős előrelépéseket tudtunk tenni azóta, szóval remélhetőleg ezt meg tudjuk mutatni a versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!