Hungary-3@2xCreated with Sketch.
  Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

GP GERMANIA F1/2020 -  SABATO  10/10/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Leclerc: Erre nem számítottam!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Leclerc: Erre nem számítottam!

Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője maga is meglepődött az F1-es Eifel Nagydíj időmérő edzésén elért eredményük láttán: a monacói pilóta a 4. rajthelyet szerezte meg a kvalifikáción.

A Ferrari idei teljesímténye messze elmarad a várttól, és miután Sebastian Vettel a Q2-ben kiesett az időmérő edzésen (és csak a 11. rajthelyet szerezte meg) meglepetés volt Leclerc teljesítménye: a 22 éves pilóta a 4. legjobb időt autózta a két Mercedes és Max Verstappen mögött. 

Leclerc idén a Brit Nagydíjon tudott a 4. helyről rajtolni, ennél jobb startpozíciója azonban még nem volt a 2020-as szezonban. 

A kérdésre, számított-e erre az eredményre, Leclerc így válaszolt: „Nem, erre nem számítottam, határozottan nem, szóval nagyon örülök ennek a mai eredménynek” – mondta. 

„Kihoztuk a maximumot a helyzetből, nem volt tegnap első és második szabadedzés, és most egy szabadedzés után rögtön jött az időmérő, amit én nagyon élveztem.”

„Általában, ha van első, második és harmadik szabadedzés, akkor tudják a pilóták elemezni az adatokat, tudnak alkalmazkodni, de most ez így jobb volt, eléggé tetszett nekem.”

És hogy mi várható a vasárnapi versenyen a Ferrari teljesítményét illetően? 

„Nem tudjuk, azt hiszem, mi versenyzők egy kicsit az ismeretlenbe megyünk holnap, ami nagyon érdekessé teszi ezt a futamot” – mondta Leclerc. „Még nem teljesítettünk hosszú etapokat, szóval fel kell térképeznünk, hogy hogy viselkedik az autó vasárnap, ami izgalmas lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!