Friss hírek

Leclerc: Gasly köréből tanultam a legtöbbet

Pierre Gasly fedélzeti kamerás felvételét elemezte Charles Leclerc, aki elmondása szerint ennek köszönheti, hogy ilyen remekül teljesített a Forma-1-es Szahíri Nagydíj szombati kvalifikációján.

A Ferrari versenyzője idei legjobb időmérős eredményét érte el a megszerzett negyedik rajtkockával.

„Tökéletes” – jellemezte Q3-ban futott körét a monacói.

„Az egyes kanyarban nagyon-nagyon későn fékeztem, de sikerült eltalálnom a kanyar csúcspontját, és ennek köszönhetően remek volt a kigyorsításom. A négyes kanyarban egy kicsit megijedtem, azt mondtam magamban, hogy Istenem, csak a gumik bírják ki a kör végéig” – kezdte értékelni egyetlen Q3-as futását Leclerc.

A Ferrari-pilóta hozzátette, hogy a hetes kanyarban az agresszívebb rázókő vételének köszönhetően értékes időt tudott nyerni – ahogyan Gasly is csinálta.

„Nagyon gyors voltam ott, rengeteg tudtam ott javulni a harmadik szabadedzést követően. Sokkal többet használtam a jobb oldali kerékvetőt a bejáraton, mindezt Gasly fedélzeti kameráján láttam az FP3 után. Tehát köszönöm, Pierre!”

Az időmérő utolsó szakaszának egyetlen friss szett abronccsal nekivágó, és már az etap elején mért kört teljesítő Leclerc így magyarázta a taktikáját:

„Először is, azért hajtottam a pályára korán, hogy elkerüljem a sűrű forgalmat, másodszor pedig jó ötletem volt a körömet illetően. Kimentem és teljesítettem az elvárásaimnak megfelelően.”

„Nem hiszem, hogy jobb eredményt tudtam volna elérni, ezért nem is próbálkoztam újabb mért körrel. Nagyon boldog vagyok a mai napot követően” – mondta Leclerc.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!