Leclerc: Jobb versenyző akarok lenni idén - F1VILÁG.HU

Leclerc: Jobb versenyző akarok lenni idén

HIRDETÉS
Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője a 2020-as évben második F1-es szezonját teljesíti csapatával: a felkészülés azonban csak kicsit különbözik számára a tavalyitól.
GP ABU DHABI F1/2019 -  GIOVEDI 28/11/2019  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

A Ferrari 2020-as versenygépének bemutatóján Sebastian Vettel és Charles Leclerc is röviden elmondta első benyomásait az új versenygépről, amelyen együtt dolgoztak a csapattal a tél folyamán. 

Leclerc a tavalyi szezonban hamar felnőtt a feladathoz, hogy sikereket érjen el a Ferrari csapatánál: a monacói pilóta hét pole pozíciója mellett két győzelmet is szerzett az olaszokkal. A 22 éves versenyző célja, hogy idén is minél többször állhasson a dobogó legfelső fokára, és bízik benne, hogy a Ferrari új autója, az SF1000 ebben segíteni fogja őt. 

A kérdésre, hogyan készült az idei szezonra a tavalyihoz képest, Leclerc így válaszolt: 

„A megközelítés kicsit mást most, csak azért, mert már ismerem a csapatot, az embereket, többé-kevésbé ismerem az autót. Nyilvánvalóan idén ez egy új autó, de a tavalyi versenygép továbbfejlesztett változata, szóval együtt dolgoztunk azon, hogy jobbá tegyük, és hogy készen álljunk az idei évre.”

„Jó szezon lesz, nagy kihívás, alig várom, hogy vezessem az autót” – mondta a monacói. 

Leclerc elárulta, a szezon kezdetéig még egy nagy feladat vár rá: néhány kilót le kell adnia, így mostanában nem lakmározhat az olasz tortelliniből, ám igyekezett edzésben maradni a tél során is. 

„Fizikailag a hegyekben készültem a szezonra, hogy fitt legyek” – mondta, ám hozzátette, nem csak erre koncentrált a tél során, hanem próbált mentálisan is erősödni, így átgondolta, mi az, amiben idén fejlődhet. 

„Ami a mentális felkészülésemet illeti, az nagyon hasonló a tavalyi évhez, megpróbálom a lehető legjobbat nyújtani a csapattal. Együtt dolgoztunk azon, hogy a lehető legjobb autót készítsük elő. Illetve megpróbáltam tanulni a múlt hibáiból, hogy jobb pilóta lehessek az idei évben.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!