Friss hírek

Leclerc-nek nincs köze Binotto távozásához

Olasz sajtójelentések szerint nincs köze Mattia Binotto távozásához a Ferrari ifjú versenyzőjének, Charles Leclerc-nek.

Az olasz sajtóban még októberben terjedt el a híre annak, hogy a monacói versenyző és főnöke között olyannyira megromlott a viszony, hogy alig beszélnek egymással, múlt héten pedig a Ferrari bejelentette, az év végén távozik a csapatfőnöki székből Mattia Binotto.

A hírek szerint a svájci szakember utódja az Alfa Romeótól érkező Fred Vasseur lehet, aki kiváló kapcsolatot ápol Leclerc-rel és menedzserével, Nicholas Todttal – a szakember 2019-ben kulcsszerepet játszott abban, hogy a fiatal pilóta bemutatkozhatott a Forma-1-ben.

A Formu1a.uno című olasz lap mindazonáltal azt írja, Leclerc-nek semmi köze Binotto távozásához, a fiatal pilóta nem is gyakorolt nyomást a vezetőségre – a svájci szakvezető állítólag önként távozik, miután bizalmatlanságot érzett a maranellóiak elnöke, John Elkann részéről.

A Ferrari csapatának nem lesz egyszerű dolga, hiszen Binotto a csapatfőnöki teendők mellett a technikai részleget is vezette – a Scuderia listáján a hírek szerint öt név szerepel, közülük kerülhet majd ki az új csapatfőnök.

Nem kizárt, hogy a csapatnál komoly átszervezéseket hajtanak végre, és nem igazolnak új technikai igazgatót Binotto helyére, hanem házon belül oldják meg a feladatot. A csapatfőnöki székre viszont a legnagyobb eséllyel a már említett Vasseur pályázik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!