Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Lehet, hogy csak júniusban kezdődik az F1-es szezon

Alfa Romeo Racing C39, packing in the pitlane following the decision not to race due to coronavirus outbreak during the Formula 1 Rolex Australian Grand Prix 2020 from March 13 to 15, 2020 on the Albert Park Grand Prix Circuit, in Melbourne, Australia - Photo Antonin Vincent / DPPI
Fotó: Alfa Romeo Racing
Könnyen lehet, hogy csak júniusban kezdődhet el a Forma-1 2020-as szezonja – az ausztráliai és a kínai versenyek elhalasztása után a bahreini, a vietnámi és a hollandiai, a spanyolországi és a monacói versenyt is komoly veszély fenyegeti.

A koronavírussal kapcsolatos nemzetközi helyzet napról napra fokozódik, és sorra maradnak el a sportesemények is szerte a világban. Magyar idő szerint péntek éjszaka jelentették be, a kínai verseny után a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat is elhalasztják.

Bár Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója nemrég azt mondta, dolgoznak a 2020-as versenynaptár újbóli felépítésén, és szeretnék pótolni az elmaradt versenyeken, jó esély van rá, hogy a járvány miatt további futamokat kell törölni.

Az szinte biztos, hogy a jövő hétvégére tervezett Bahreini Nagydíjat nem rendezik meg, a csapatok ugyanis Melbourne-ből európai központjaik felé veszik az irányt, ráadásul a McLaren csapatának 15 tagja karanténba került Ausztráliában.

A Vietnámi Nagydíj sorsa ugyancsak kérdéses, hiszen szigorú beutazási szabályokat vezettek be a koronavírus miatt.

Az általános vélekedés az, hogy a járvány a következő hetekben/hónapokban csak fokozódik Európában, emiatt pedig nem kizárt, hogy a holland, a spanyol és a monacói versenyeket is törölni kell.

Mindez azt jelenti, hogy könnyen lehet, csak június 7-én, Bakuban látunk először Forma-1-es versenyt az idei szezonban.

„Momentán arra fókuszálunk, hogy kezeljük ennek a hétvégének a problémáit” – mondta pénteken a Forma-1 ügyvezetője, Chase Carey. „Én csak most érkeztem Vietnámból, szóval egyeztetünk a partnerekkel a következő versenyekről.”

„Azt gondolom, amit jelenleg tennünk kell, hogy megoldjuk az itteni problémákat, méghozzá megfelelően. De a következő napokban kezelnünk kell a soron következő eseményeket is. Nagyon nehéz megjósolni ezt a helyzetet. Nagyon képlékeny a szituáció.”

„A mai helyzet teljesen más, mint két napja, ami szintén nagyban eltér a négy nappal ezelőttitől. Szóval nem egyszerű jóslatokba bocsátkozni, miközben ilyen gyorsan változik minden.”

Arra a kérdésre, hogy az F1-es csapattagoknak hova kellene jegyeket foglalniuk legközelebb, Carey így felelt: „Mindenki válaszokat akar, és mi is szeretnénk, ha lennének. De nem lehet kikényszeríteni egy választ egy olyan helyzetben, amikor még nincs megfelelő válasz.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS