Friss hírek

Lehet, hogy csak júniusban kezdődik az F1-es szezon

Könnyen lehet, hogy csak júniusban kezdődhet el a Forma-1 2020-as szezonja – az ausztráliai és a kínai versenyek elhalasztása után a bahreini, a vietnámi és a hollandiai, a spanyolországi és a monacói versenyt is komoly veszély fenyegeti.

A koronavírussal kapcsolatos nemzetközi helyzet napról napra fokozódik, és sorra maradnak el a sportesemények is szerte a világban. Magyar idő szerint péntek éjszaka jelentették be, a kínai verseny után a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat is elhalasztják.

Bár Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója nemrég azt mondta, dolgoznak a 2020-as versenynaptár újbóli felépítésén, és szeretnék pótolni az elmaradt versenyeken, jó esély van rá, hogy a járvány miatt további futamokat kell törölni.

Hirdetés
 

Az szinte biztos, hogy a jövő hétvégére tervezett Bahreini Nagydíjat nem rendezik meg, a csapatok ugyanis Melbourne-ből európai központjaik felé veszik az irányt, ráadásul a McLaren csapatának 15 tagja karanténba került Ausztráliában.

A Vietnámi Nagydíj sorsa ugyancsak kérdéses, hiszen szigorú beutazási szabályokat vezettek be a koronavírus miatt.

Az általános vélekedés az, hogy a járvány a következő hetekben/hónapokban csak fokozódik Európában, emiatt pedig nem kizárt, hogy a holland, a spanyol és a monacói versenyeket is törölni kell.

Mindez azt jelenti, hogy könnyen lehet, csak június 7-én, Bakuban látunk először Forma-1-es versenyt az idei szezonban.

„Momentán arra fókuszálunk, hogy kezeljük ennek a hétvégének a problémáit” – mondta pénteken a Forma-1 ügyvezetője, Chase Carey. „Én csak most érkeztem Vietnámból, szóval egyeztetünk a partnerekkel a következő versenyekről.”

„Azt gondolom, amit jelenleg tennünk kell, hogy megoldjuk az itteni problémákat, méghozzá megfelelően. De a következő napokban kezelnünk kell a soron következő eseményeket is. Nagyon nehéz megjósolni ezt a helyzetet. Nagyon képlékeny a szituáció.”

„A mai helyzet teljesen más, mint két napja, ami szintén nagyban eltér a négy nappal ezelőttitől. Szóval nem egyszerű jóslatokba bocsátkozni, miközben ilyen gyorsan változik minden.”

Arra a kérdésre, hogy az F1-es csapattagoknak hova kellene jegyeket foglalniuk legközelebb, Carey így felelt: „Mindenki válaszokat akar, és mi is szeretnénk, ha lennének. De nem lehet kikényszeríteni egy választ egy olyan helyzetben, amikor még nincs megfelelő válasz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!