Ma 1 éve volt Hubert tragikus balesete Belgiumban - F1VILÁG.HU

Ma 1 éve volt Hubert tragikus balesete Belgiumban

HIRDETÉS
Napra pontosan 1 éve, 2019. augusztus 31-én veszítette életét tragikus körülmények között a Belga Nagydíj hétvégéjén Anthoine Hubert, Forma-2-es versenyző.
CIRCUIT PAUL RICARD, FRANCE - JUNE 23: Anthoine Hubert (FRA, BWT ARDEN) during the Paul Ricard at Circuit Paul Ricard on June 23, 2019 in Circuit Paul Ricard, France. (Photo by Joe Portlock / LAT Images / FIA F2 Championship)

A francia pilóta a spa-francorchamps-i főversenyen keveredett balesetbe, autójába hatalmas erővel csapódott bele Juan Manuel Correa versenyautója.

Hubert életét a gyors orvosi beavatkozás sem tudta megmenteni, 22 évesen hunyt el. Halála a teljes motorsport-közösséget megrázta, a múlt hétvégi Belga Nagydíjon pedig a Forma-3, a Forma-2 és a Forma-1 is rá emlékezett.

„Ő volt az egyik olyan srác, akivel a legtöbb időmet töltöttem gyerekkoromban, és ellenfelek is voltunk. De azt tudom, hogy soha nem értem volna el azt, amit, ha nem vele együtt növök fel, mert annyira hajtottuk egymást, akár a pályán, akár azon kívül” – mondta még múlt csütörtökön Pierre Gasly, aki szoros baráti kapcsolatot ápolt Hubert-rel.

„Ez pedig egyszerűen jobb sportolóvá tett engem, jobb versenyzővé, és a kettőnk közti versengés arra ösztökélt engem, hogy még keményebben nyomjam, és még többet találjak magamban.”

„Ezernyi emléket őrzök róla, szerencsésnek mondhatom magam, hogy vele nőttem fel. Az első gokartos évemben, amikor 9 éves voltam, akkor kezdtem el vele versenyezni. 13 és 19 éves korom között gyakorlatilag reggel 7:30-tól este 10 óráig vele voltam minden áldott nap.”

Az Anthoine Hubert-rel szembeni tisztelet jegyében a Forma-2-ben visszavonultatták a 19-es rajtszámot.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!