Tragédia a Belga Nagydíjon: Meghalt Anthoine Hubert - F1VILÁG.HU

Tragédia a Belga Nagydíjon: Meghalt Anthoine Hubert

HIRDETÉS
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a Forma-1-es Belga Nagydíj helyszínén bejelentette, Anthoine Hubert életét veszítette a Forma-2-es sorozat szombati versenyén történt balesetben.
CIRCUIT PAUL RICARD, FRANCE - JUNE 23: Anthoine Hubert (FRA, BWT ARDEN), celebrates victory on the podium during the Paul Ricard at Circuit Paul Ricard on June 23, 2019 in Circuit Paul Ricard, France. (Photo by Joe Portlock / LAT Images / FIA F2 Championship)

A 22 esztendős versenyző a szombati főverseny 2. körében keveredett balesetbe: Giuliano Alesivel ütközött, aki elveszítette uralmát autója felett az Eau Rouge-ban.

Hubert autóját eztán nagy sebességgel eltalálta Juan Manuel Correa versenyautója a Raidillon kijáratánál.

Az FIA nem sokkal este 7 óra előtt jelentette be: Hubert 18 óra 35 perckor belehalt sérüléseibe, több mint 1 órával a baleset után.

Correát szintén kórházba szállították, állapota a hivatalos tájékoztatás szerint stabil. A Liége-i kórházba szállították, információink szerint lábtörést szenvedett. Alesit a baleset után nem sokkal kiengedték az orvosi központból.

A 22 esztendősen elhunyt Hubert két versenyt nyert idén a Forma-2-ben, a Paul Ricardon és Monacóban, a bajnoki összetettben a 8. helyet foglalta el.

Az F1VILÁG.HU valamennyi munkatársa nevében őszinte részvétünket fejezzük ki a versenyző hozzátartozói, barátai és versenyzőtársai felé.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!