Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Ma 51 éves Michael Schumacher

Michael Schumacher, Ferrari, CanadianGP2001,
Ma 51 éves a Forma-1 történetének legeredményesebb versenyzője, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher.

A legendás versenyző 1969. január 3-án látta meg a napvilágot, a Forma-1-ben pedig 1991-ben mutatkozott be a Jordan színeiben. Egy versenyt követően csapott le rá a Benetton, mely csapattal 1994-ben és 1995-ben két világbajnoki címet nyert.

1996-ban szerződött az akkor még küszködő Ferrarihoz, a patinás olasz istállóval 2000-ben ért fel a csúcsra, majd elképesztő dominancia következett: sorozatban öt világbajnoki címet nyert a maranellói gárdával, 2006 végén pedig úgy döntött, szögre akasztja sisakját.

Schumachert azonban hajtotta még a vágy, hogy újra Forma-1-es versenyautót vezessen, ezért 2010-ben mindenki nagy meglepetésére visszatért, méghozzá azzal a gyártóval, mely annak idején elindította autóversenyzői pályafutását: a Mercedesszel.

A legendás autóversenyző 2012 végén intett búcsút a Forma-1-nek, 2013 decemberében azonban súlyos sérülésekkel járó síbalesetet szenvedett. 9 hónapig feküdt kómában, jelenleg is svájci otthonában ápolják.

Állapotáról a baleset óta rendkívül kevés információ látott napvilágot: legutóbb szeptemberben érkeztek olyan – nem hivatalos – hírek, melyek szerint Franciaországban őssejtkezelésen vett részt.

Schumacher máig a Forma-1 legeredményesebb versenyzője: 7 világbajnoki címet, 91 futamgyőzelmet, 68 rajtelsőséget és 155 dobogós eredményt szerzett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!