Magnussen: Kitört a nyakam - F1VILÁG.HU

Magnussen: Kitört a nyakam

HIRDETÉS
Tizedik hellyel zárult Kevin Magnussen kvalifikációja a Szaúd-arábiai Nagydíjon, amelyen a Haas számára Mick Schumacher állapota volt az elsődleges kérdés, ám amint a dán rámutatott, ő is igencsak megszenvedte a szombat estét.
JEDDAH STREET CIRCUIT, SAUDI ARABIA - MARCH 26: Kevin Magnussen, Haas VF-22 during the Saudi Arabian GP at Jeddah Street Circuit on Saturday March 26, 2022 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)

Schumacher a Q2-ben történt óriási csattanása következtében nem áll rajthoz a futamon, így a Haas csak egy autóval lesz jelen a rajtrácson, a 10. helyen Magnussennel, aki F1-es visszatérése második futamán is bejutott a kvalifikáció utolsó szakaszába.

„Hallottam, hogy Mick sértetlen maradt, ami elképesztő hír azok után, hogy mekkora volt a balesete. De olyan kiváló az autók biztonsága, hogy még egy ekkora bukásból is el tudunk sétálni” – mutatott rá a sport fejlődésének egyik legnagyobb eredményére a dán.

Magnussen az utolsó pillanatban kapta meg a Haas ülését az idei szezonra, így nem volt ideje fizikálisan felkészülni az első versenyekre. Bár az amerikai sportautóbajnokságban versenyezve tavaly is aktív volt, számított rá, hogy a Forma-1 jóval nagyobb erőhatásai megterhelik majd a nyakát, és ez a szezon egyik leggyorsabb pályáján, Dzsidda utcáin meg is mutatkozott. Emiatt a 29 éves pilóta magát tette felelőssé amiatt, hogy nem tudott még előrébb kvalifikálni.

„Csapatként elégedettnek kell lennünk a Q3-mal, de az autó jobb volt ennél a 10. helynél, nem hoztam ki belőle a maximumot. Hogy őszinte legyek, a nyakam teljesen kitört a Q3-ban” – élt némi túlzással. „Hirtelen megbicsaklott, és utána már nem tudtam tartani. Nem vezettem jól, talán az ötödik hely is ott volt az autóban, amitől csak fél másodperccel maradtam el úgy, hogy a legjobb időmet használt gumikon futottam, és mint mondtam, nem is volt egy jó kör. A csapatnak benne volt az ötödik hely, de nekem nem.”

A pálya által jelentett fizikális megterhelés fényében Magnussenre vasárnap, az 50 körös versenyen is küzdelmes nap vár.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!