Friss hírek

Magnussen: Mexikóban eddig könnyebb volt előzni

A Haas pilótája szerint az idei Forma-1-es autókkal az legtöbb pályán könnyebbé váltak az előzések, ám a mexikói ez alól kivétel. Vannak pályakarakterisztikák, amelyeket az idei autók kevésbé szeretnek.

Érdekes jelenségre hívta fel a figyelmet Mexikóban Kevin Magnussen. A Haas pilótája szerint az idei évre alaposan átalakított autók teljesítették a hozzájuk fűzött reményeket, vagyis könnyebb lett velük szélárnyékban autózni, ám egyes pályákon pont emiatt vált nehezebbé a velük való előzés.

„Azt mondanám, hogy a legtöbb pályán idén könnyebb, bizonyos helyszíneken azonban rosszabb lett a helyzet. Talán ez is közéjük tartozik. Mivel csökkent a szélárnyék hatása, így a lassabb kanyarokkal tűzdelt, hosszú egyenesekkel rendelkező pályákon az idei autók kicsit gyengébben viselkednek.”

Hirdetés
 

Magnussen a tegnapi időmérő edzésen a tizenötödik rajthelyet szerezte meg, ám egyes motorkomponensek cseréje miatt az utolsó sorból várja a rajtot. A büntetéssel számolva a Haas úgy döntött, egyfajta tesztként fogja fel az időmérő edzést.

„Kicseréltük a hátsó szárnyat, a padlólemezt és az első szárnyat is, szóval sokat változott az autó” – árulta el Magnussen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Magnussen: Mexikóban eddig könnyebb volt előzni
Óriási elismerésben részesült Kevin Magnussen
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!