Friss hírek

Marko: A legjobb éveinkben minket szándékosan lelassított Ecclestone

SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 11: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner (L) talks with Bernie Ecclestone, Chairman Emeritus of the Formula One Group (R) and Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko (centre) before the Formula One Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 11, 2018 in Sao Paulo, Brazil.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko azt mondja, amikor ők évekkel ezelőtt domináltak a Forma-1-ben, a sportág vezetői mindent megtettek azért, hogy lelassítsák őket, ezáltal összerázzák a mezőnyt. Szerinte furcsa, hogy a Mercedes esetében ez most nincs így.

A német istálló 2014 óta verhetetlen a Forma-1-ben: a Mercedes azóta sorozatban 6 egyéni és 6 konstruktőri világbajnoki címet nyert, és az elmúlt versenyek alapján jó esély van arra, hogy a sikerszéria 2020-ban tovább folytatódik.

2010 és 2013 között a Red Bull dominált az F1-ben, és már 2009-ben képes volt versenyeket nyerni. Helmut Marko viszont azt mondja, nekik akkoriban nem hagyták azt, hogy ennyire ellógjanak a többiektől.

A szakember elárulta, amint túlságosan nagy előnyre tettek szert, az FIA és Bernie Ecclestone azonnal lépett.

„Miért bizonygatja a Mercedes ennyire nyíltan a hatalmát?” – tette fel a kérdést Marko az Auto Motor und Sport című lapnak nyilatkozva.

„A jó éveinkben mi nem akartunk minden versenyen ennyire elhúzni a többiektől. Mosley és Bernie azonnal le is lassítottak volna minket! Ez egyébként elég gyakran meg is történt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!