Friss hírek

Marko: A legjobb éveinkben minket szándékosan lelassított Ecclestone

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko azt mondja, amikor ők évekkel ezelőtt domináltak a Forma-1-ben, a sportág vezetői mindent megtettek azért, hogy lelassítsák őket, ezáltal összerázzák a mezőnyt. Szerinte furcsa, hogy a Mercedes esetében ez most nincs így.

A német istálló 2014 óta verhetetlen a Forma-1-ben: a Mercedes azóta sorozatban 6 egyéni és 6 konstruktőri világbajnoki címet nyert, és az elmúlt versenyek alapján jó esély van arra, hogy a sikerszéria 2020-ban tovább folytatódik.

2010 és 2013 között a Red Bull dominált az F1-ben, és már 2009-ben képes volt versenyeket nyerni. Helmut Marko viszont azt mondja, nekik akkoriban nem hagyták azt, hogy ennyire ellógjanak a többiektől.

Hirdetés
 

A szakember elárulta, amint túlságosan nagy előnyre tettek szert, az FIA és Bernie Ecclestone azonnal lépett.

„Miért bizonygatja a Mercedes ennyire nyíltan a hatalmát?” – tette fel a kérdést Marko az Auto Motor und Sport című lapnak nyilatkozva.

„A jó éveinkben mi nem akartunk minden versenyen ennyire elhúzni a többiektől. Mosley és Bernie azonnal le is lassítottak volna minket! Ez egyébként elég gyakran meg is történt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Marko: A legjobb éveinkben minket szándékosan lelassított Ecclestone
Ricciardo csak az F1-re fókuszál, „reális opció”, hogy tartalékos lesz jövőre
Albon nemigen hitt a gyors visszatérésben, de úgy érzi, készen áll
Sainz figyelmeztet, előbb-utóbb valaki meg fog sérülni!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!