Friss hírek

Marko: Jó irányba haladunk az Osztrák Nagydíjjal

SPIELBERG,AUSTRIA,28.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows Norbert Vettel (father of Sebastian Vettel) and motorsport consultant Helmut Marko (Red Bull). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.
Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója elégedett az osztrák kormány hozzáállásával, ami az F1-es Osztrák Nagydíj megrendezését illeti.

Werner Kogler osztrák sportminiszter szerdán sajtótájékoztatót tartott, ahol kijelentette, a kormány nem fog az F1-es verseny útjába állni, így zárt kapuk között nyáron megrendezhetnék az Osztrák Nagydíjat.

Helmut Marko elmondta, ha továbbra is javul a koronavírus-helyzet Ausztriában, akkor meg fogják rendezni a futamot – azonban döntés továbbra sincs ezzel kapcsolatban. 

„Még semmi nincs eldöntve, de legalább pozitív tendencia van, és alapvetően készen állnánk” – nyilatkozta Marko az F1-Insider.com-nak. „Nem szabad, hogy visszaesés legyen a számokban, ami a koronavírust illeti – és minden biztonsági intézkedést be kell tartani.”

„Jelen pillanatban legalább minden a helyes irányba megy” – véli Marko. 

Korábban arról is szóltak a hírek, hogy Spielbergben akár több versenyt is rendezhetnek, azonban a Red Bull szakembere elmondta, erről még nem egyeztettek az illetékesekkel. 

„Azon, hogy lesz-e további verseny a Red Bull Ringen, egyelőre még nem kellett gondolkodnunk.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!