Marko: Örülök, hogy végre elkezdődhet az F1-es bajnokság! - F1VILÁG.HU

Marko: Örülök, hogy végre elkezdődhet az F1-es bajnokság!

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko azt mondja, nagyon örül annak, hogy a hatóságok zöld utat adtak az ausztriai Forma-1-es versenyek megrendezéséhez.
SINGAPORE - SEPTEMBER 15: Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko walks in the Paddock before practice for the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 15, 2017 in Singapore.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, a 2020-as versenynaptár európai futamainak dátumait hamarosan közzéteszi a Forma-1 vezetősége.

Az osztrák hatóságok nemrégiben jóváhagyták, hogy az idei világbajnokság július 5-én, Ausztriában kezdődjön el, egy héttel később, 12-én pedig még egy versenyt megtartanak majd a Red Bull Ringen – természetesen szigorú biztonsági intézkedések közepette.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója nemrég arról beszélt, meggyőződése, hogy az ausztriai F1-es futamok komoly hatással lesznek majd a többi jelentős sporteseményre is szerte a világon.

„A Forma-1 szempontjából nagyon örülök, hogy végre elkezdődik a bajnokság, és különösen boldog vagyok, hogy ez az egész Ausztriában történik meg két komoly eseménnyel, melyek garantáltan hatással lesznek az egész világra” – mondta a szakember Österreich című lapnak adott interjúban.

Marko azt mondja, azért tartott bő két hétig, mire a hatóságok jóváhagyták a versenyrendezők terveit, mert időközben több módosítást is benyújtottak.

„Még néhány módosítást el kellett küldenünk, és aztán minden rendben volt” – fogalmazott.

A szakember beszélt arról is, ha az F1-es paddockban valakinek a koronavírus-tesztje pozitív lesz, akkor sem kell lefújni a versenyzést.

„Ezért lesznek izolációs állomások. Ha valakinek a tesztje pozitív lesz, akkor elszeparáljuk a csapat többi tagjától. Az istálló többi munkatársát pedig ismét tesztelni fogjuk.”

Bár az elmúlt napokban felmerült, hogy mégis lehetnek nézők az Osztrák Nagydíj(ak)on, Marko leszögezte: „Eldőlt, hogy a két spielbergi eseményt nézők nélkül rendezzük meg.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!