Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Marko: Örülök, hogy végre elkezdődhet az F1-es bajnokság!

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko azt mondja, nagyon örül annak, hogy a hatóságok zöld utat adtak az ausztriai Forma-1-es versenyek megrendezéséhez.

Ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, a 2020-as versenynaptár európai futamainak dátumait hamarosan közzéteszi a Forma-1 vezetősége.

Az osztrák hatóságok nemrégiben jóváhagyták, hogy az idei világbajnokság július 5-én, Ausztriában kezdődjön el, egy héttel később, 12-én pedig még egy versenyt megtartanak majd a Red Bull Ringen – természetesen szigorú biztonsági intézkedések közepette.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója nemrég arról beszélt, meggyőződése, hogy az ausztriai F1-es futamok komoly hatással lesznek majd a többi jelentős sporteseményre is szerte a világon.

„A Forma-1 szempontjából nagyon örülök, hogy végre elkezdődik a bajnokság, és különösen boldog vagyok, hogy ez az egész Ausztriában történik meg két komoly eseménnyel, melyek garantáltan hatással lesznek az egész világra” – mondta a szakember Österreich című lapnak adott interjúban.

Marko azt mondja, azért tartott bő két hétig, mire a hatóságok jóváhagyták a versenyrendezők terveit, mert időközben több módosítást is benyújtottak.

„Még néhány módosítást el kellett küldenünk, és aztán minden rendben volt” – fogalmazott.

A szakember beszélt arról is, ha az F1-es paddockban valakinek a koronavírus-tesztje pozitív lesz, akkor sem kell lefújni a versenyzést.

„Ezért lesznek izolációs állomások. Ha valakinek a tesztje pozitív lesz, akkor elszeparáljuk a csapat többi tagjától. Az istálló többi munkatársát pedig ismét tesztelni fogjuk.”

Bár az elmúlt napokban felmerült, hogy mégis lehetnek nézők az Osztrák Nagydíj(ak)on, Marko leszögezte: „Eldőlt, hogy a két spielbergi eseményt nézők nélkül rendezzük meg.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!