A McLaren közel áll ahhoz, hogy hosszabbítson Alonsóval - F1VILÁG.HU

A McLaren közel áll ahhoz, hogy hosszabbítson Alonsóval

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier a minap egy interjúban elárulta, közel állnak ahhoz, hogy megállapodjanak a folytatásról Fernando Alonsóval.

A kétszeres világbajnok szerződése az idény végén jár le a csapatnál, korábban pedig kijelentette, csak akkor marad a Forma-1-ben, ha olyan autóba ülhet, mellyel ismét a győzelmekért harcolhat.

A McLaren múlt héten jelentette be, hogy az idei szezon végén szakít jelenlegi partnerével, a Hondával, és 2018-tól már a Renault erőforrásaival folytatja F1-es szereplését.

A döntés nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy Fernando Alonso jövőre is a McLaren versenyzője legyen – a spanyol azonban elmondása szerint még nem hozott végleges döntést.

„Őt csak egy versenyképes autó érdekli – és ezt már hónapok óta mondja” – fogalmazott a Boullier.

„A McLaren DNS-ében van az, hogy versenyképes legyen – a csapat mindig a legjobb háromban volt, és ismét oda fogunk tartozni. Tudjuk, hogy tisztességes kasztnival rendelkezünk, ami lehetőséget biztosít majd arra, hogy ott legyünk a top 3-ban egy megfelelő motorral. Számunkra tehát fontos, hogy versenyképesek legyünk – az igazából nem számít, Fernandónak milyen szerep jut. Magunknak kellett döntést hoznunk.”

„De ahhoz, hogy versenyképes legyél, nemcsak egy motorra, hanem egy versenyzőre is szükséged van. És így jön a képbe Fernando. Megtettük, amit a McLarenért meg kellett tennünk – de a csomagba beletartozik a pilóta is.”

Arra a kérdésre, hogy mennyire állnak közel az egyezséghez Alonsóval, Boullier így felelt: „Nagyon közel. Fernando maradni akar. Ez látszik a testbeszédén, és akkor is, amikor beszél. Vannak különféle, marketinggel kapcsolatos dolgok, amiket tisztázni kell, és ezen dolgozik most Zak [Brown].”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!