Friss hírek

McLaren: Mindent megteszünk, hogy Alonso maradjon

A McLaren Forma-1-es csapata minden követ megmozgat azért, hogy a 2017-es szezont követően megtartsa a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót – nyilatkozta az istálló ügyvezetője, Jonathan Neale.

Alonso hároméves szerződése idén jár le a patinás istállónál, és miután az elmúlt évek igazán kiábrándítóan alakultak a páros számára, jó esély van rá, hogy a spanyol 2018-ban máshol folytatja pályafutását.

Alonso többször nyilatkozta már azt, hogy szeptemberig dönt jövőjéről, döntését pedig kétségkívül nagyban befolyásolja majd az, hogy a McLaren jövőre milyen motorokkal vág neki az F1-es küzdelmeknek.

„Ha a személyes véleményemet kérdezik, nagyon szeretném, ha Fernando a csapatnál maradna” – mondta Jonathan Neale, a McLaren ügyvezetője a Motorsport.com-nak.

„Tudom, hogy mindent meg fogunk tenni azért, hogy a csapatnál tartsuk őt, de tudom, hogy lesz választása. Ő egy nagyszerű srác, az egyik legjobb versenyző, akivel valaha együtt dolgoztam, és nagyon szeretném, ha tovább maradna nálunk.”

Alonso egyébként a múlt hétvégi Magyar Nagydíjon szerezte idei legjobb eredményét, miután a 6. helyen ért célba.

„Azt gondolom, jobban vezet, mint valaha” – mondta Neale.

„Rendkívül nehéz előzni a magyar pályán, neki mégis sikerült legyőznie [Carlos] Sainzot. Nagyszerű volt. Megpróbálta először az előzést, elsőre nem sikerült, de másodszorra már igen. Az, hogy ennyire biztonságosan és tisztán összejött a manőver, jól mutatja, mennyire tehetséges, és mekkora benne a küzdőszellem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!