McLaren: Nem állhatunk le az autó fejlesztésével - F1VILÁG.HU

McLaren: Nem állhatunk le az autó fejlesztésével

HIRDETÉS
PM3Svh9twYpIsgrmkt1g3F9W8aP1IQPw__X4I2024

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier azt mondja, továbbra is minden követ meg kell mozgatniuk azért, hogy tovább fejlesszék versenyautójukat, noha pontosan tudják, ahhoz, hogy versenyre kelhessenek riválisaikkal, leginkább egy erősebb motorra lenne szükségük.

A wokingi gárda számára kiábrándítóan indult az idény, a Honda jelentősen áttervezett erőforrása ugyanis sem teljesítmény, sem megbízhatóság szempontjából nem üti meg a riválisok szintjét.

Emiatt pedig a kasztni fejlesztése is nehézkesen megy, hiszen a csapatnak folyamatos kompromisszumokat kell kötni a gyenge motor miatt.

Eric Boullier versenyigazgató viszont azt mondja, nem engedhetik meg maguknak azt, hogy visszavesznek a fejlesztésekből.

„Mindenekelőtt azért nem, mert a versenyzés benne van a DNS-ünkben. Továbbá, ha feladjuk, minden összeomlik. És nem omolhatunk össze” – mondta a szakember.

„Mi felelünk a kasztni teljesítményéért, így meg kell bizonyosodnunk arról, hogy jó karosszériánk van, és hogy folyamatosan fejlesztjük. Ráadásul a következő évekre is fel kell készülnünk, hiszen legalább 2-3 évig stabilak maradnak a szabályok. Szóval ezt a platformot most a jövőre építjük.”

„Profik vagyunk és versenyzünk, és nem hagyhatjuk abba a versenyzést azért, mert az egyik komponens nem működik.”

A Honda F1-es főnöke, Haszegava Juszuke a Bahreini Nagydíj után rögtön japánba repült, hogy felügyelje a V6-os erőforrás fejlesztését.

Habár az új specifikáció csak néhány verseny múlva debütálhat, Boullier azt mondja, a Hondánál tudják, hogy gyors reakcióra van szükség.

Hirdetés

„Ha nyugodtak lennének, akkor valami gond lenne. Pontosan tudják, mi a helyzet. Az aggodalmak ugyanolyanok, mint itt, Európában. Még akkor is, ha egy más kultúráról beszélünk.”

„Rengeteg mindent kipróbáltak. Nagyon keményen dolgoznak, de meg kell találni a kulcsot ahhoz, hogy kihozzák a megfelelő potenciált. A próbapadon kell dolgozniuk, hogy megoldják a teljesítményhiányt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!