Megérkezett az első idei F1-es autó! Lehullt a lepel a Haas versenygépéről!

Fotó: Haas F1 Team
Haas, VF-18, car launch, presentation

Nagy meglepetésre már szerdán bemutatta 2018-as Forma-1-es versenyautóját a Haas csapata.

Az amerikai istálló korábban nem tűzött ki időpontot új autójának bemutatására, végül a közönség nagy meglepetésére már február 14-én, szerdán közzétette az első renderelt fotókat és videót a VF-18-as kódjelű modellről.

A Haas csapata 2017-ben a 8. helyen zárta a konstruktőri pontversenyt, az előttünk álló idényben pedig változatlan felállással, a Romain Grosjean – Kevin Magnussen kettőssel vág neki a világbajnokság küzdelmeinek.

A 2018-as versenyautó természetesen evolúciója a tavalyi modellnek, habár az idén már kötelezően használandó ’Halo’ integrálása komoly mérnöki teljesítményt igényelt az istálló szakembereitől.

„Egy kis kutatásra volt szükség az aerodinamikai szakemberek részéről, de a tervezőkre kemény munka várt, hiszen úgy kellett módosítani a kasztnin, hogy a Halo túlélje a kötelező terheléses teszteket” – mondta Günther Steiner csapatfőnök.

„Az autó minimumsúlyát megemelték a ’glória’ miatt, és magasabbra került a tömegközéppont is a ’Halo’ elhelyezkedése miatt. De minden csapat ugyanabban a helyzetben van.”

„A szabályok elég stabilak maradtak 2017-hez képest, szóval a VF-18-as a tavalyi modell továbbfejlesztése. Sokkal inkább finomításról beszélhetünk ebben az esetben. Láthatóak tavalyi elemek is az autón.”

„A 2017-es modell igazából meglehetősen jó volt, de nem mindig tudtuk kihozni belőle a legtöbbet, ezért is akartunk változtatni bizonyos dolgokon 2018-ra. Olyan könnyűre terveztük, amennyire csak tudtuk, hogy minél jobban tudjunk játszani a ballasztokkal. Szóval jobb munkát tudtunk végezni a súlyelosztást tekintve.”

A Haas új versenyautója február 26-án, az első előszezoni teszten debütál majd a pályán Barcelonában.


Fotók a Haas 2018-as autójáról

Videó a Haas 2018-as autójáról

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS