Megérkezett az első idei F1-es autó! Lehullt a lepel a Haas versenygépéről!

Fotó: Haas F1 Team
Haas, VF-18, car launch, presentation

Nagy meglepetésre már szerdán bemutatta 2018-as Forma-1-es versenyautóját a Haas csapata.

Az amerikai istálló korábban nem tűzött ki időpontot új autójának bemutatására, végül a közönség nagy meglepetésére már február 14-én, szerdán közzétette az első renderelt fotókat és videót a VF-18-as kódjelű modellről.

A Haas csapata 2017-ben a 8. helyen zárta a konstruktőri pontversenyt, az előttünk álló idényben pedig változatlan felállással, a Romain Grosjean – Kevin Magnussen kettőssel vág neki a világbajnokság küzdelmeinek.

A 2018-as versenyautó természetesen evolúciója a tavalyi modellnek, habár az idén már kötelezően használandó ’Halo’ integrálása komoly mérnöki teljesítményt igényelt az istálló szakembereitől.

„Egy kis kutatásra volt szükség az aerodinamikai szakemberek részéről, de a tervezőkre kemény munka várt, hiszen úgy kellett módosítani a kasztnin, hogy a Halo túlélje a kötelező terheléses teszteket” – mondta Günther Steiner csapatfőnök.

„Az autó minimumsúlyát megemelték a ’glória’ miatt, és magasabbra került a tömegközéppont is a ’Halo’ elhelyezkedése miatt. De minden csapat ugyanabban a helyzetben van.”

„A szabályok elég stabilak maradtak 2017-hez képest, szóval a VF-18-as a tavalyi modell továbbfejlesztése. Sokkal inkább finomításról beszélhetünk ebben az esetben. Láthatóak tavalyi elemek is az autón.”

„A 2017-es modell igazából meglehetősen jó volt, de nem mindig tudtuk kihozni belőle a legtöbbet, ezért is akartunk változtatni bizonyos dolgokon 2018-ra. Olyan könnyűre terveztük, amennyire csak tudtuk, hogy minél jobban tudjunk játszani a ballasztokkal. Szóval jobb munkát tudtunk végezni a súlyelosztást tekintve.”

A Haas új versenyautója február 26-án, az első előszezoni teszten debütál majd a pályán Barcelonában.


Fotók a Haas 2018-as autójáról

Videó a Haas 2018-as autójáról

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!