Portugál Nagydíj

Mégis tesztelhet Silverstone-ban a Mercedes?

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Mégis tesztelhet Silverstone-ban a Mercedes?

Részt kíván venni a hónap közepén Silverstone-ban tartandó teszten a Mercedes Forma-1-es csapata, ha az eredetileg háromnaposra tervezett gyakorlást megtoldják még egy tesztnappal.


Részt kíván venni a hónap közepén Silverstone-ban tartandó teszten a Mercedes Forma-1-es csapata, ha az eredetileg háromnaposra tervezett gyakorlást megtoldják még egy tesztnappal.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a múlt hétvégi Brit Nagydíjon tapasztalt gumiproblémák miatt úgy döntött, a fiatalok tesztjén a csapatok aktuális versenyzőiket is munkába állíthatják, szükség esetén pedig négynaposra terjesztik ki azt.

A Mercedes alakulatát az FIA Nemzetközi Bírósága eltiltotta a silverstone-i gyakorlástól, miután a Spanyol Nagydíjat követően a szabályokat megszegve tesztelt idei autójával Barcelonában.

A brackley-i gárda tudomásul vette az ítéletet, Toto Wolff azonban elárulta, ha végül három helyett négy napot tesztelnek riválisaik, ők is pályára akarnak gurulni.

„A büntetés most valójában még jelentősebb, hiszen a többi csapat aktuális versenyzőivel tesztelhet – persze elfogadjuk, hogy mindez a biztonság miatt van” – mondta a Mercedes motorsport-főnöke.

„Ha viszont négynapos teszt lesz belőle, küzdeni fogunk azért, hogy megkapjuk azt az egy napot.”

Bár az FIA kikötése szerint az aktuális versenyzők kizárólag gumifejlesztésben segédkezhetnek, a Ferrarinál úgy tervezik, a silverstone-i teszten nem ülnek autóba fiatal tehetségeik.

„Nyilvánvaló, hogy ezen a teszten jelenlegi versenyzőink dolgoznak majd” – mondta Massimo Rivola, az olaszok sportigazgatója.

„Teljesen értelmetlen volna kipróbálni új elemeket ifjoncokkal a volánnál, hiszen nekik nincs kellő tapasztalatuk ahhoz, hogy megfelelő visszajelzéseket adjanak.”

A Lotus versenyzője, Romain Grosjean hozzátette, sok munka vár majd rá Angliában a hónap közepén.

„Elég sok dolgom lesz majd a fiatalok tesztjén. Senki sem szeretné, hogy ismét elszálljanak a gumik, szóval tudom, hogy mindenki együtt dolgozik a Pirellivel azért, hogy megoldjuk a problémákat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!