Megvan az F1-es rajtengedély – merre tovább, Mick Schumacher? - F1VILÁG.HU

Megvan az F1-es rajtengedély – merre tovább, Mick Schumacher?

Azzal, hogy megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot 2018-ban, Mick Schumacher begyűjtötte a Forma-1-es induláshoz szükséges licencpontokat is – de vajon hol folytatja 2019-ben az ifjú német?

Azzal, hogy megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot 2018-ban, Mick Schumacher begyűjtötte a Forma-1-es induláshoz szükséges licencpontokat is – de vajon hol folytatja 2019-ben az ifjú német?

Schumacher számára nem indult a legjobban a 2018-as F3-as idény, a szezon második felében azonban pazar teljesítményt nyújtott, és a győzelmek után múlt hétvégén, Hockenheimben a bajnoki címet is bebiztosította.

Bár az F1-es rajtengedélyt is megszerezte ezzel, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia pontosan tudja, nagy utat kell még megtennie ahhoz, hogy komplett versenyző váljék belőle.

„Tudnék Forma-1-es versenyautót vezetni, ez világos. Még mindig eléggé szürreális, habár a célom továbbra is az, hogy Forma-1-es versenyző legyek, és egyúttal egy komplett versenyző” – mondta a 19 esztendős tehetség a minap egy interjúban.

„Még nem értem el a 100 százalékot, ez beletelik egy kis időbe. Ehhez keresztül kell jutni a különféle formaautós sorozatokon.”

Bár néhány hete felmerült, hogy Schumacher akár már jövőre bemutatkozhat a Forma-1-ben a Toro Rosso színeiben, Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint az F1-es debütálás „még egy kicsit korai” volna az ifjú német számára. És Schumacher nyilatkozata is azt sejteti, jövőre a Forma-2-ben folytatja pályafutását.

A Prema versenyzője elárulta, „a következő pár hétben” eldől a jövője.

„Nekem személy szerint a cél mindig az volt, hogy versenyezzek. Egyszerűen azért, mert élvezetes. De minden versenyző célja a Forma-1. Ez a sorozat a motorsportok csúcsa, és az a legjobb, ha az ember a legjobbakkal szállhat harcba.”

Schumacher egyébként idén még egyszer biztosan rajthoz áll, elindul ugyanis a legendás F3-as Makaói Nagydíjon.

„Makaó teljesen más, mint a többi pálya. Igazán egyedülálló az alacsony leszorítóerő miatt, két kilométert megyünk padlógázzal, és aztán van egy szűk kanyar, ahol az ember mindig a határon autózik – néha azon túl –, és megpuszilja a korlátot, hogy gyors legyen” – mondta az ifjú német, aki tavaly 16. lett a versenyen, édesapjának azonban 1990-ben sikerült győznie ott, sőt, nagybátyja, Ralf Schumacher is nyert Makaóban 1995-ben.

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff a minap egy interjúban arról beszélt, Schumacherben megvan minden, ami ahhoz kell, hogy egy napon a Forma-1 legjobbjává váljon.

„Gratulálok Micknek a Forma-3-es Európa-bajnokság megnyeréséhez. Kezdettől fogva nagy figyelem kísérte versenyzését, és nagy nyomás alatt versenyzett” – mondta Wolff.

„Nem könnyű megbirkózni ezzel, főleg, ha a szezon nem indul a legjobban. De a teljesítménye a szezon második felében igazán lenyűgöző volt. Megmutatta, hogy megvan benne minden, ami kell, és a sportunk egyik legnagyobbja lehet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!