Friss hírek

Melbourne elveszítheti idénynyitó futamát

Könnyen lehet, hogy a jövőben már nem Ausztrália ad otthont a Forma-1 idénynyitó futamainak – a versenyt idén sem tudják majd megtartani, és jó eséllyel 2022-ben sem Melbourne-ben rajtol a világbajnokság.

Az eredeti tervek szerint az F1-es világbajnokság idén is Ausztráliában vette volna kezdetét, ám még időben léptek a szervezők, és a Forma-1 vezetőségével közösen úgy döntöttek, a melbourne-i futamot novemberre teszik át a koronavírus-járvány miatt.

A héten azonban robbant a bomba: az Ausztrál Nagydíjat tavalyhoz hasonlóan idén sem tudják megtartani. A koronavírus-járvány miatti szigorú beutazási intézkedések okán a mezőny nem tud elutazni Melbourne-be, így a novemberi verseny kikerült a naptárból.

A szervezők persze továbbra is elkötelezettek a Forma-1 mellett, sőt, szeretnék 2025 utánra is meghosszabbítani szerződésüket.

„Nagyon szeretnénk hosszabbítani” – mondta Martin Pakula, Victoria állam sportért és turizmusért felelős minisztere.

„Nem sok pálya van a világon, mely annyire festői, és annyira szeretik a versenyzők és a csapatok, mint az Albert Parkban elterülő aszfaltcsík.”

Könnyen lehet viszont, hogy a jövőben már nem Ausztráliában tervezik elrajtoltatni a világbajnokságot. Pakula ezt nem is cáfolta.

„Egy ideje már egyeztetünk az F1-ről áprilisról” – mondta a 2022-es verseny kapcsán a miniszter. „Mint azt bizonyára tudják, idén is más eseményeket tartottak az első két időpontban, és azt gondolom, az F1 szeretné ezekkel az eseményekkel tovább folytatni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Melbourne elveszítheti idénynyitó futamát
Az FIA miatt lassult le a Red Bull, a Mercedes pedig egy trükknek köszönhetően gyorsult fel?
Verstappen: Meggyőződésem, hogy gyorsabb vagyok Hamiltonnál!
A Mercedest meglepte a Red Bull hungaroringi szárnyválasztása
Harag és kétségbeesés: Belgiumban vállalja be a rajtbüntetést a Red Bull?
Kiderült, mi okozta Räikkönen balesetét a hungaroring bokszutcájában

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!