Friss hírek

Melbourne már nézők előtt rendezne versenyt márciusban

A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szervezői a helyi hatóságokkal és az egészségügyi szervezetekkel közösen azon dolgoznak, hogy a 2021-es szezon első versenyén, Melbourne-ben nézők is kilátogathassanak a versenypályára.

Kedden tették közzé a 2021-es Forma-1-es versenynaptár tervezetét, mely megerősítette: a jövő évi világbajnokság az Ausztrál Nagydíjjal rajtol majd március 21-én.

A világ más városaihoz hasonlóan Melbourne is megszenvedte a koronavírus-járvány második hullámát, a szigorú intézkedéseknek köszönhetően azonban már 10 napja nincsenek új esetek a nagyvárosban, sőt, egész Ausztráliában csökken a fertőzöttek száma.

Az Ausztrál Nagydíj szervezői éppen ezért nagyon bíznak abban, hogy jövő márciusban már nézők előtt tudnak versenyt rendezni.

„Nagyon örülünk annak, hogy a 2021-es Forma-1-es világbajnokság tradicionális otthonában, Melbourne-ben rajtol majd el” – mondta az Australian Grand Prix Corporation vezérigazgatója, Andrew Westacott.

„Továbbra is szorosan együttműködünk az egészségügyi hatóságokkal és Victoria kormányával, miközben kidolgozzuk azon terveinket, hogy nézők is jelen lehessenek az eseményen.”

„Érzékeny, alkalmazkodó és rugalmas hozzáállást választottunk, biztosítva, hogy a legfőbb prioritás a rajongók és a résztvevők biztonsága marad.”

„A parkban elterülő versenypályánk a 10,6 km-es „pályahomlokzattal” tökéletes lehetőséget kínál arra, hogy a COVID szempontjából biztonságos helyszínt hozzunk létre.”

A legfőbb kérdést természetesen az Ausztráliába való bejutás jelentheti, hiszen a határok jó eséllyel zárva maradnak addig, amíg nincs hatásos vakcina a koronavírus ellen.

Mindez azt jelentheti, hogy a tengerentúlról érkező csapatoknak két hétre karanténba kell vonulniuk, mielőtt egyáltalán kimehetnek a versenypályára.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!