Mercedes: Ez nem olyan győzelem, mint a többi - F1VILÁG.HU

Mercedes: Ez nem olyan győzelem, mint a többi

HIRDETÉS
A Mercedes egyáltalán nem számított arra, hogy kettős győzelmet szerezhet az F1-es Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban, végül azonban Lewis Hamilton nyert, Valtteri Bottas pedig a második helyen zárt.
SOCHI AUTODROM, RUSSIAN FEDERATION - SEPTEMBER 28: Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10 during the Russian GP at Sochi Autodrom on September 28, 2019 in Sochi Autodrom, Russian Federation. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)

Már az időmérő edzést követően is nagy volt a boldogság a Mercedsnél, miután Hamilton a két Ferrari közé kerülve megszerezte a második rajtkockát. A startot követően a két Ferrari viszont az élre ugrott, és egy darabig úgy tűnt, kézben tartják a dolgokat. 

Vettel technikai problémáját követően viszont minden borult, a virtuális biztonsági autós periódusnak köszönhetően pedig Hamilton az élre ugrott. Charles Leclerc második kerékcseréjének köszönhetően pedig Bottas felzárkózott Hamilton mögé, és végül ebben a sorrendben értek célba. 

James Allison, a Mercedes technikai igazgatója elmondta, ennek a győzelemnek teljesen más az „íze”, mint az előzőeknek: most úgy nyertek, hogy nem ők voltak a legesélyesebbek. 

„Olyan hosszú idő után ez az első kettős győzelem, és ez most annyira különbözik azoktól, amik korábban voltak az idei évben” – mondta Allison. „Akkor domináltunk, de ez most egy kemény hétvége volt, amikor egy lépésnyi hátrányban voltunk.”

„Szóval azzal, hogy egy első és egy második hellyel zártunk, rengeteg pontot szereztünk az ellenfeleinkkel szemben. Ez fantasztikus érzés!

„Az időmérőn azt gondoltuk, hogy akárhol is végzünk, a második kanyar után nem fogunk tudni vezetni az erős szélárnyékhatás miatt. Szóval az, hogy a közepes abroncsokkal rajtoltunk, esélyt adott számunkra a felzárkózásra, és végül ez jól is működött.”

„Különleges érzés, és rengeteg hasznos tapasztalatot szereztünk, amit magunkkal viszünk a következő versenyekre” – nyilatkozta Allison.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!